Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AC Horsens - SønderjyskE

Det er top mod bund i Superligaen, når AC Horsens får besøg af SønderjyskE i søndagens sene kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: CASA Arena, Horsens 
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #achsje #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Historien om AC Horsens bliver ved med at være, at de ikke vinder nogen fodboldkampe. 

Det er selvsagt et stort problem, og selv om Jonas Dal og co. trods alt kan trøste sig med, at Lyngby er lige så dårlige, hjælper det ikke meget i en sæson med to nedrykkere fra Superligaen.

Senest tabte holdet 0-1 til OB, og her fik Kjartan Finnbogason direkte rødt kort, og det har om noget været et problem for AC Horsens i denne sæson. De har spillet alt, alt for meget i undertal og haft folk i karantæne. Den helt store synder i den forbindelse, Bjarke Jacobsen, vender tilbage i truppen mod SønderjyskE, men opgøret mod Haderslev-klubben bliver altså uden Finnbogason.

En anden stor udfordring for AC Horsens er de manglende mål. Blot fire er det blevet til i de første syv kampe, og Jannik Pohl, der har noteret sig for halvdelen, er blevet skadet igen. 

På positivsiden vender Michael Lumb tilbage efter at være blevet smittet med corona. 

SønderjyskE:
Superligaens tophold skal forsvare førstepladsen i egen hule. 

At SønderjyskE er tophold efter syv runder, var der næppe mange, der havde set komme, men det er ikke desto mindre tilfældet. Man kan dog ikke ligefrem beskylde de gæve sønderjyder for, at det har steget dem til hovedet. I Haderslev-klubben gør man et stort nummer ud af at tale den aktuelle situation ned. 

Læs også:Leder: Ajax' corona-komik skjuler dødsensalvorlig situation for fodbold

SønderjyskE's succes er naturligvis en kollektiv triumf, man man kommer ikke udenom, at gode individuelle præstationer også har båret holdet frem. Her må man først og fremmest fremhæve Haji Wright og målmand Lawrence Thomas. Sportschef Hans Jørgen Haysen må i sit stille sind være voldsomt tilfreds med sin egen ageren på sommerens transfermarked.

Glen Riddersholms mandskab har været duelstærke, og de har en no-bullshit-tilgang til kampene, som blandt andet understreges af, at holdet har noteret sig for 188 clearinger i de første syv kampe. Det er med afstand mest i Superligaen. Søndagens modstander fra AC Horsens er i øvrigt nummer to på listen.

Victor Ekani vender tilbage fra karantæne, mens Mads Hansen, Rasmus Vinderslev, Rilwan Hassan, Pierre Kanstrup og Johan Absalonsen mangler på grund af skader. Mads Albæk er tvivlsom.

Karantæner:
AC Horsens: Kjartan Finnbogason
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Hansson, Jacobsen, Thorsen - Frantsen, Brock-Madsen

SønderjyskE (3-5-2): Thomas - Banggaard, Gartenmann, Schmiedl - Bah, Albæk, Ekani, Eskesen, Dal Hende - Jacobsen, Wright

Profilen:
Louka Prip har en forrygende sparketeknik, men AC Horsens savner slutprodukt fra den tidligere Hvidovre-spiller. Prip har afsluttet 15 gange i indeværende sæson, og det er kun overgået af tre spillere i hele Superligaen - det er ikke blevet til en eneste scoring. Mod SønderjyskE skal AC Horsens-profilen forsøge at banke bolden forbi én af Superligaens dygtigste målmænd.

Vidste du, at..:
SønderjyskE-træner Glen Riddersholm kan i hvert fald ikke beskylde sine to wingbacks for ikke at arbejde får den månedlige hyre. I de første syv kampe har Alexander Bah og Marc Dal Hende tilbagelagt henholdsvis 80 og 79,5 kilometer, og det er kun overgået af to spillere i hele ligaen - Vito Hammershøy-Mistrati og Pedro Ferreira. 

Læs også:Zanka: Er det ikke lidt billigt at kalde FCM det nye FCK?

Dom:
Det bliver sjældent rigtig festligt, når AC Horsens og SønderjyskE tørner sammen. Vi skal tilbage til 2017 for at finde en kamp, hvor der blev scoret mere end tre mål.

På papiret vil nummer et naturligvis være store favoritter mod nummer 11, men i praksis er forskellen naturligvis ikke større end, at AC Horsens kan drille SønderjyskE, men Jonas Dals tropper må være ramte på selvtilliden, og netop det kan blive afgørende søndag aften. Tro på tingene er der nemlig masser af i den modsatte lejr.

Vi gætter på en 2-1-sejr til SønderjyskE.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Jess Thorup fordobler sin løn i FC København

Læs også:Bo Svensson er testet positiv for coronavirus - misser kamp

Læs også:Zanka-interview: Der var ikke brug for én, der råbte, skreg og kritiserede

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - FC København