Stor FCK-sejr over sølvvindere

De danske mestre havde ingen problemer med at besjre Vålerenga.

FC København vandt her til aften med 5-1 over Vålerenga, der i den netop afsluttede sæson i Norge blev nummer to efter Rosenborg.

Danskerne dominerede store dele af kampen og sejren kunne sagtens have været et par mål større, selvom Johan Wiland i FCK-målet langt fra var arbejdsløs.

Det var også nordmændene der fik den første chance, men Mathias Zanka stod i vejen. Herefter satte Champions League-deltagerne sig solidt på begivenhederne.

Zdenek Pospech scorede til 1-0 efter et-to spil med Bolanos inde i feltet og fra tæt hold fik bolden forbi Lars Hirschfeld i det norske mål.

Tjekken var lidt senere i halvlegen på spil igen, men Pospech måtte se det gode forsøg tage overliggeren og efterfølgende fik Cesar Santin sendt bolden lige forbi stolpen.

Vålerenga fik dog udlignet, da Mikael Antonsson fik headet bolden mod eget mål. Wiland fik reddet, men Morten Berre fulgte hurtigt op og scorede.

Den stilling holdt kun ét minut, for Martin Vingaard fik sendt et giftigt hjørnespark afsted og helt fri kunne Santin ikke undgå at score.

I pausen kom Jesper Grønkjær på banen i stedet for Vingaard og den tidligere Chelsea-spiller sendte bolden i mål på sin første berøring i opgøret. Forinden havde N'Doye i en blanding af elegante driblinger og sløjt forsvarsspil snydt to forsvarere i højre side og han serverede bolden perfekt for Grønkjær.

Efter en times spil viste københavnerne kontraspil af høj klasse. Grønkjær fandt en fremstormende Pospech med et flot skift og tjekken afleverede flot på tværs til en fri Santin, der elegant vippede den over Hirschfeld.

Så skiftede FCK-træner Ståle Solbakken Kenneth Zohore ind, som på mandag fylder 17 år. Ud gik N'Doye, men hans unge erstatning skabte stadig problemer for det norske forsvar.

Flere gange var den store angriber tæt på og med fem minutter tilbage lykkedes det endelig for Zohore, da han direkte på frispark tordnede bolden i mål via en Vålerenga-fod til slutresultatet 5-1.

Også Thomas Kristensen, Jos Hooiveld og Thomas Delaney fik spilletid.