Superliga

Superliga-klub taber millioner på krak

Selskabet bag Silkeborg IF's ejendomsinvesteringer taber 2,5 millioner kroner på Amagerbankens konkurs.

Ligesom mange andre større og mindre kunder fik Silkeborg IF's ledelse sig søndag aften en ubehagelig overraskelse, da Amagerbanken indgav konkursbegæring.

Silkeborg IF Invest A/S' datterselskab K/S Papirfabrikken havde investeret i for omkring en million kroner aktier og halvanden million kroner obligationer i Amagerbanken, hvor Silkeborg IF's administrerende direktør Kent Madsen gennem flere år indtil november 2010 var bestyrelsesmedlem.

Kent Madsen ærgrer sig over sagen men mener ikke, at Silkeborg IF bliver nævneværdigt påvirket af Amagerbankens krak.

- Amagerbanken har siden K/S Papirfabrikkens etablering været en rigtig god samarbejdspartner, som vi har været glade for at arbejde sammen med. Det er selvfølgelig frygteligt ærgerligt, at vi med et slag taber en pose penge, men sådan er risikoen, når man investerer, siger Kent Madsen i en pressemeddelse.

- Vi skal huske på, at K/S Papirfabrikken allerede siden 2008 har tjent omkring 30 mio. kr. og fortsat vil tjene mange penge til vores selskab - og med aktiver for tæt på en halv milliard kroner skal man passe på med at lade vores påvirkning af Amagerbankens konkursbegæring fylde alt for meget i vores samlede billede. Vi er for vores vedkommende ærgerlige, men ikke rystede, siger Kent Madsen.

Papirfabrikken er et ejendomskompleks i Silkeborg, der består af blandt andet kontorbygninger, restauranter og et stort hotel. Overskuddet fra driften af Papirfabrikken går blandt andet til den sportslige afdeling af Silkeborg IF.