Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Bliver Rezan Corlu påvirket af omstændighederne?

Tipsbladet.dk zoomer ind på 23. spillerunde i Superligaen.

Grundspillet nærmer sig med hastige skridt sin afslutning, og den første streg i sandet skal trækkes. 

23. spillerunde byder på en række interessante opgør, og så byder runden endelig på hjemmekampe for FC København og Brøndby IF, der har været på fremmed græs i de to første runder af foråret.

Vi ser her nærmere på nogle af de spørgsmål, der skal besvares i den kommende runde.

Det kan ikke gå galt for FC København - eller kan det? 

AaB har ikke vundet i Telia Parken over FC København i Superligaen siden 2007. I de seneste 18 kampe har nordjyderne blot formået at hente tre ud af 54 mulige point. Og målscoreren? Den hedder 49-8 i FC Københavns favør.

Det kan med andre ord læses sort på hvidt, at AaB har det helt forfærdeligt med at møde FC København på udebane i hovedstaden. Hjemme i Aalborg er statistikken pæn - her har AaB faktisk ikke tabt til FCK siden 2016 - men når nordjyderne kommer til Parken, vælter korthuset hver gang.

Dermed kan det reelt ikke gå galt for FC København søndag eftermiddag - eller kan det?

Havde man før premiererunden påstået, at FCK ville stå med et point efter de to første kampe mod bundholdene Esbjerg fB og Silkeborg IF, havde ingen troet på det, men det er som bekendt tilfældet. Og så kan AaB vel også vinde i Parken - et AaB-mandskab, der er startet foråret stærkt med to sejre.

Bliver en af Superligaens helt store forbandelser brudt søndag aften?

Bliver Rezan Corlu påvirket af omstændighederne?

Det må alt andet end lige blive en speciel oplevelse for Rezan Corlu søndag eftermiddag.

Offensivspilleren har aldrig lagt skjul på, at den klub, han helst vil spille for i Danmark, er Brøndby. Det er også Brøndby, der ejer ham, og i januars transfervindue forsøgte de blå-gule at hive ham hjem fra lejeaftalen i Lyngby Boldklub et halvt år før tid. Det lykkedes ikke, men parterne kunne dog i ro og mag forlænge kontrakten.

Søndag skal Rezan Corlu så endelig spille en kamp på Brøndby Stadion - men det er fortsat iført de kongeblå Lyngby-farver.

Rezan Corlu scorede for Lyngby i seneste runde, og der er ingen grund til at betvivle, at offensivspilleren vil gøre sit bedste for, at gæsterne tager tre point med fra Brøndby, men det bliver helt sikkert ikke en kamp som alle andre. Måske man ligefrem vil opleve Brøndby-fansene klappe af en modstander under opvarmningen? 

Manges øjne vil hvile på Rezan Corlu søndag eftermiddag. Spørgsmålet er, om det kan undgå at påvirke den unge mand?

Kan Silkeborg kæmpe sig ud af den sikre død?

I teorien giver slutspillet Silkeborg IF en ekstra chance for at overleve i forhold til, hvis der var tale om en ligeudturnering, men som det ser ud nu og her, er det udelukkende en teoretisk mulighed.

Hvis ikke Kent Nielsens mandskab indhenter enten Esbjerg fB eller Hobro IK - eller som minimum begynder at få nogle sejre - kan slutspillet være tæt på ligegyldigt for Søhøjlandets helte.

Nummer 14 i grundspillet parres med nummer 11, og det er lige nu AC Horsens. Afstanden mellem Silkeborg og AC Horsens er før 23. runde på 14 point, og det var altså det forspring, Silkeborg skulle indhente på seks kampe i nedrykningsspillet, hvis det gik i gang i morgen. Det er decideret usandsynligt. 

Derfor er Silkeborg IF simpelthen pisket til at vinde nogle af de resterende kampe i grundspillet - de første tre point skal på kontoen mod OB søndag. 

Læs også:Jagter oprykning til Superligaen: Vejle skal kunne mærke os i haserne

Læs også:Onuachu kæmper for succes i Belgien: Man skal være skarpere og klogere

Læs også:FCN-duo og tre andre talenter kæmper om Superliga-pris

Læs også:Udlejet AaB'er vil blive i Rusland: Er her for at få en lang aftale

Læs også:FCM-profilerne sendt i skoven af BS