Foto: EfB
Superliga

Superliga-spørgsmål: Er Troels Bech Esbjergs redningsmand?

Tipsbladet.dk zoomer ind på 27. spillerunde i Superligaen, som er den første i slutspillet.

Grundspillet er overstået, og nu bliver alvor i Superligaen.

De 14 hold er delt op i tre puljer, og i den resterende del af sæsonen skal der spilles om medaljer, Europa-pladser og overlevelse - det hele starter fredag aften med et opgør mellem Esbjerg fB og Randers FC.

Vi har set nærmere på nogle af de mest interessant spørgsmål før 27. runde.

Er Troels Bech Esbjergs redningsmand?

Svaret på det spørgsmål får vi åbenlyst først om nogle uger, men allerede fredag aften kan vi få et fingerpeg om, hvorvidt trænerskiftet har en øjeblikkelig effekt.

Troels Bech har overtaget tjansen som cheftræner i Esbjerg fB, efter at en enig spillertrup fik afsat Lars Olsen, der havde mistet opbakningen i omklædningsrummet. 53-årige Bech er tidligere sportsdirektør i Brøndby, og han er lige vendt hjem fra en jordomrejse, men det er hverken som klubboss eller globerotte, han er mest kendt. Det er som træner, og nu er han altså vendt tilbage til sin mangeårige geschæft.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Lyngby Boldklub

En ny træner bringer altid nye ideer med sig, og det skal blive interessant at se, om Troels Bech allerede i sin første kamp har rystet posen i forhold til det Esbjerg-mandskab, vi kender. Skifter vestjyderne formation? Er der nye ansigter i startopstillingen?

Det bliver spændende at følge Troels Bechs trænercomeback.

Kan AC Horsens også vinde over de små?

Bo Henriksens Horsens-mandskab har i de seneste tre Superliga-kampe vundet over FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF, og det er en imponerende præstation. Lørdag møder holdet Hobro, og her skal AC Horsens vise, at de også kan vinde over de mindre klubber.

I midtugen tabte AC Horsens pokalsemifinalen mod SønderjyskE, og det var et vidnesbyrd om, at træerne trods alt ikke vokser ind i himlen i Østjylland. Det bliver en meget lignende opgave mod Hobro.

AC Horsens kommer fra tre Superliga-kampe, hvor modstanderen gerne ville have initiativet. Nu skal hjemmeholdet selv forsøge at skabe kampen i lange perioder, og det kræver en lidt anden tilgang.

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - Randers FC

Kan AGF tage et kvantespring mod bronzemedaljerne?

AGF er favoritter til at vinde bronze, og søndag kan David Nielsens mandskab tage et meget stort skridt mod Superligaens tredjeplads.

Aktuelt har århusianerne et forspring på fem point ned til Brøndby IF, der er søndagens modstander, så en sejr vil bringe AGF i en meget gunstig position. Hvis FC København tilmed kan vinde over FC Nordsjælland i Farum, er det lige før, at AGF er deres egen værste fjende.

I mesterskabsspillet er der svære kampe hele tiden, og momentum kan skifte lynhurtigt. Det så vi også i sidste sæson, hvor OB gik ind i slutspillet med et udgangspunkt meget lig AGF's nuværende, men fynboerne endte som bekendt på femtepladsen. 

AGF tabte i midtugen pokalsemifinalen mod AaB. 

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - OB

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - FC København

Læs også:Vil væk fra FC Nordsjælland: Nu gider jeg ikke mere