Superliga

Talent: Ikke optimalt med Randers

Viborg-forsvareren Alexander Juel Andersen skifter til Horsens til sommer, men spiller foråret i Randers. Ikke en optimal løsning, erkender han.

I en af de mest opsigtsvækkende lejeaftaler i det netop lukkede danske transfervindue sluttede Viborg-talentet Alexander Juel Andersen sig til Randers FC.

I sig selv måske ikke den store sensation, men allerede til sommer skifter forsvareren permanent til Superliga-konkurrenten AC Horsens, når Viborg-kontrakten udløber, hvorfor det ville være meget langt mere naturligt allerede at tage til Horsens nu.

Noget, Alexander Juel Andersen også godt selv kan se.

- Det er ikke en helt optimal løsning for mig. Det var ikke det, der lå i mine planer, men nogle gange går det hurtigt i fodbold. Der var ikke rigtig andre udveje, og nu er jeg glad for at være i Randers frem til sommer, men det er ikke optimalt med så mange klubber på så kort tid. Jeg ville have foretrukket at komme til Horsens allerede nu, siger Alexander Juel Andersen til tipsbladet.dk.

Den unge og talentfulde forsvarer fandt sig imidlertid pludselig som brik i et større spil. Viborg havde brug for en midtbanespiller og fik muligheden for at leje Ricki Olsen i Randers - hvis altså Viborg lige kunne skaffe Randers en god forsvarer.

Det kunne de godt, og til Alexander Juel Andersens overraskelse gjorde klubben fra domkirkebyen ikke noget for at holde på ham frem til sommer - snarere tværtimod.

- Viborg så en mulighed for at lave den her lejeaftale med Ricki Olsen og gav mig besked på, at jeg gerne måtte smutte. Når ens klub selv siger det, ved man godt, hvor man står. Der var tegn på, at jeg nok ikke var kommet til at spille så meget i Viborg i foråret, hvis jeg var blevet, siger Alexander Juel Andersen.

- Det overraskede mig, og jeg ville gerne have fået en bedre afsked med Viborgs fans, end jeg fik.

Nu kan Alexander Juel Andersen i stedet i yderste konsekvens være med til at sende sin kommende klub ned i 1. division, mens han hjælper til med at hans midlertidige klub Randers overlever.

- Der ligger nogle skrækscenarier, men jeg håber, at jeg kommer uden om dem, og at alting går op i en højere enhed, sådan så både Randers og Horsens overlever i Superligaen. Jeg tror også, at begge hold klarer den, siger Alexander Juel Andersen.