Uafgjort i intenst New Firm

Brøndby og FC København delte i en til tider underholdende kamp på den københavnske Vestegn.

1-1 var garanteret ikke, hvad de mange fremmødte Brøndby-fans på Vestegnen havde håbet på på forhånd, men ikke desto mindre var det sådan, at sæsonens tredje og sidste New Firm-opgør endte. En enkelt scoring fra hvert mandskab i 1. halvleg var alt, det kunne blive til.

FC København fik en regulær drømmestart på kampen. Allerede i det fjerde minut ville Superligaens topscorer, Dame N'Doye vise, hvorfor han er indehaver af den titel. Et indlæg fra Oscar Wendt endte lidt tilfældigt hos senegaleseren inde i feltet, men tilfældigheder eller ej - N'Doye var sikker i sin afslutning. 1-0.

Brøndby ville dog også lege med denne søndag eftermiddag. Blot ti minutter senere sendte Jan Frederiksen et frispark ind i feltet, og her kiksede FCK sin opdækning fuldstændig, og så var det en smal sag for Remco van der Schaaf at heade udligningen i kassen.

Mod slutningen af halvlegen havde både Brøndby og FCK en stor chance for at bringe sig foran inden pauseteen. Først headede Dame N'Doye på overliggeren efter en situation, han ellers normalt scorer på, og lidt senere var Nicolaj Agger tæt på at gøre det til 2-1 for hjemmeholdet.

2. halvleg var knap så underholdende som de første 45 minutter - men kedeligt blev det aldrig. Men mens begge mandskaber var gode til at kreere chancer i 1. halvleg, blev det ofte til lige-ved-og-næsten i 2. halvleg. Med lidt mere skarphed i støvlerne kunne Zdenek Pospech have bragt FCK i front midtvejs i 2. halvleg, og det samme kunne Ousman Jallow bare med modsat fortegn.

Men 1-1 blev der altså ikke pillet ved, og dermed kan Brøndby trods alt glæde sig over, at de for en gangs skyld ikke går fra banen som tabere efter en kamp mod FCK - til sølvregnskabet kan de blå-gule dog ikke bruge det ene point til alverden.