Utaka sikrede smal OB-sejr

OB vandt en smal, men relativt sikker 1-0-sejr ude over AaB.

Mens AaB i sidste uge endelig fik en sejr, da Lyngby blev besejret, er nordjyderne nu tilbage i rollen som taber. Lørdagens Superliga-opgør mod sølvkandidaterne OB blev tabt med 1-0 på mål af Peter Utaka.

OB startede rigtigt godt, og det var tæt på, at Peter Utaka kom til en stor mulighed efter mindre end 20 sekunder, men hans afslutning blev blokeret. Nigerianeren havde dog vist, at han var veloplagt, og efter 13 minutter kom scoringen så. OB-topscoreren tog et af sine karakteristiske træk uden om Kenneth Emil Petersen og afsluttede fladt i mål.

Otte minutter senere headede Utaka et fint Ruud-indlæg på stolpen, og generelt styrede OB hele halvlegen. Blandt andet sad Bashkim Kadrii fuldstændig på sin direkte modstander Dennis Marshall, der havde det svært på pladsen som højre back.

I pausen skiftede Kent Nielsen ud og erstattede Louay Chanko med 16-årige Lucas Andersen. Den unge playmaker gjorde det rigtigt godt og var med til at sørge for, at AaB overtog styringen af kampen. OB viste dog gode dyder i defensiven og holdt stort set hjemmeholdet fra chancer. Den største kom med tre minutter igen, da Anders Møller Christensen reddede en Duncan-afslutning på stregen - og der var der allerede fløjtet for offside.

Kampen sluttede 1-0, og med sejren udbyggede OB forspringet på andenpladsen. Der er nu fem point ned til Brøndby, der dog først spiller i morgen aften. AaB er stadig sidst i rækken og har tre point op til FC Nordsjælland på tiendepladsen. Nordjyderne har 10 kampe til at hente de nødvendige point.