Superliga

Winde skal afløse Jørgensen

Lars Winde bliver Esbjergs nye anfører efter afgangen af Jesper Jørgensen. Det lukker samtidig alle spekulationer om, hvem der er Ove Pedersen førstevalg i målet.

Jesper Jørgensen forlod Esbjeg med anførerbindet om armen, og derfor var det op til træner Ove Pedersen at placere et anførerbind på en ny Esbjerg-arm.

Det har han nu gjort, og Pedersen har truffet det forudsigelige valg. Lars Winde bliver klubbens nye anfører.

- Jeg har ikke haft den store tvivl om den beslutning, efter jeg valgte Lars Winde som førstemålmand. Han er helt klart den spiller, der besidder flest af de værdier, som er vigtige for en anfører. Lars har spillet i klubben siden 2003, og han er en vigtig del af vores kultur, og så er han en spiller, der dirrigerer meget på banen. Han er den spiller, der har det største taktiske overblik, og så nyder han stor respekt fra hele truppen, siger Ove Pedersen til Esbjergs hjemmeside.

Lars Winde har spillet 271 kampe for Esbjerg, men i efteråret var han kun med i otte af 19 kampe, fordi den unge finske målmand Lukas Hradecky havde overhalet ham i kampen om pladsen mellem stængerne på Blue Water Arena.

- Det er selvfølgelig en stor ære, men jeg har jo prøvet det før, da jeg både har været under anfører under Ove Pedersen og Troels Bech, og det ændrer ikke på den måde, som jeg er på. Det er jo også det, som Ove Pedersen sætter pris på, og jeg kommer da med noget erfaring og ro. Jeg har jo været her i mange år og spillet mange kampe, og derfor er jeg klar til at påtage mig ansvaret, siger Lars Winde.

Esbjerg spiller sin første kamp i Superliga-foråret på søndag, når de hjemme møder SønderjyskE.