1. division

Schjønberg: Vi vil gerne i historiebøgerne

Michael Schjønberg og FC Vestsjælland har haft en fantastisk sæson som oprykker i 1.division. Målsætningen hedder top seks, men hvis sensationen skulle indtræffe, tager kometholdet gerne en oprykning til Superligaen.

FC Vestsjælland har haft en fremragende debutsæson i 1.division, hvor holdet som oprykker har klaret sig over forventning og lige nu overvintrer på en fjerdeplads. Den aktuelle placering har fået oprykkerne til at ændre i målsætningen.

- Da vi begyndte sæsonen, var vores målsætning at blive i 1.division, men vi ved godt, at hvis vi fortsætter med at sige det, så mener folk, at vi er tossede. Man skal have et mål at gå efter, og vi vil gerne slutte i top seks, siger Michael Schjønberg til tipsbladet.dk.

Schjønberg har tidligere været tituleret træner og sportsdirektør, men har nu titel af manager i klubben fra Slagelse. Han mener, at holdet har stort potentiale.

- Hvis man kigger på vores kampe i efteråret, så har vi faktisk ikke fået det maksimale ud af det. Vi kunne godt have fået et par point mere. Vi har nogle spillere, der hele tiden rykker sig, og det er nødvendigt for at følge med. Men spillerne er fokuserede og det betyder meget, siger Michael Schjønberg.

Det er tæt i toppen af 1.division, og FC Vestsjælland er kun et point fra andenpladsen, der giver oprykning til landets bedste række. Trods FC Vestsjællands lille størrelse, er Schjønberg ikke bange for en eventuel oprykning.

- Vi vil gerne i historiebøgerne. Jeg har prøvet en gang som spiller, at rykke op med Kaiserslautern og blive mester samme år. Vi vil selvfølgelig gøre alt for det, og hvis det kan lade sig gøre, så går vi efter det. Hvis vi på sidste spilledag kan rykke op med en sejr, så vil vi selvfølgelig gøre alt for det, siger Michael Schjønberg, der er optimist med benene på jorden.

- Vi skal huske, hvor vi kommer fra. Der er ingen, der kan gå på vandet, men det er så tæt i 1.division, at det lige så godt kan blive os, siger Michael Schjønberg til tipsbladet.dk.

Læs også: FC Vestsjælland på rov i AGF

Læs også: 1. division er blevet bedre