VM

Keane antyder aftalt spil

Irland-angriber Robbie Keane antyder aftalt spil mellem FIFA's præsident Sepp Blatter og UEFA's ditto Michel Platini efter Irlands kontroversielle exit.

Irland røg ud af VM-sammenhæng efter en meget kontroversil fransk scoring, hvor Thierry Henry havde hånd på bolden med vilje, inden han spillede William Gallas fri.

Nu strømmer det ind med vrede reaktioner fra Irland, helt oppe på regeringsniveau, men FIFA har udelukket en omkamp med henvisning til dommerens magt til at afgøre en kamp. 

Men spillerne er vrede.

Om det var bitterhed, ærgelse, eller en reél begrundet mistanke, der fik Robbie Keane til at fare i flint overfor fodboldens høje herrer vides ikke, men i hvert fald antydede Irlands angriber en form for aftalt spil, da han til BBC's Radio Five Live udtalte:

- Jeg er sikker på, at de er overlykkelige. De sidder nok og klapper i deres hænder, og Platini og Blatter sender sms'er til hinanden.

Robbie Keane siger om situationen, hvor Henry havde hånd på bolden:

- Han greb den næsten, så det er noget af en dræber. Når du ser reaktionen fra spillerne, specielt Shay (Given, målmand, red.), som stod to meter derfra, så ved du, at han ikke ville have reageret sådan, hvis der ikke var hånd på. Han (Henry, red.) greb den næsten og løb ind i nettet med den.

Robbie Keane er også utilfreds med, at Irland i det hele taget mødte Frankrig. Han er sur over FIFA's seedningssystem, som blev lanceret meget sent og gjorde, at de store lande ikke kunne møde hinanden.

- Tyskland var også i fare for at kunne komme i play-offs på et tidspunkt. Med to kæmpe store fodboldnationer indblandet, er der ingen chance i en million år for, at det ville blive en fair lodtrækning.