Danmark VM-klar efter opvisning i skønhed og kynisme
VM

Danmark er igen klar til en VM-slutrunde efter en samlet sejr på imponerende 5-1 over Irland.

Danmark er efter en pause på otte år igen klar til en VM-slutrunde i fodbold efter en samlet sejr på 5-1 over Irland efter to altafgørende playoff-kampe, hvor den første endte med 0-0 i Parken, hvorefter danskerne tog til Dublin og vandt med hele 5-1.

Her blev målene sat ind af Andreas Christensen, der stod for den første plus Christian Eriksen, som signerede de tre sidste med et vaskeægte hattrick, hvorefter indskiftede Nicklas Bendtner fik scoret. Men selvom det ligner sikre cifre, så var der intet sikkert over begyndelsen af kampen.

Med bare en håndfuld minutter spillet lå bolden i det danske mål efter en dødbold, hvor Nicolai Jørgensen kiksede en clearing, som Duffy hurtigt udnyttede for næsen af Kasper Schmeichel. Dog kunne danskerne efter en kort periode ryste chokket af sig og arbejde sig ind på dén scoring, som ville sætte irerne under pres.

Det kom efter 29 minutter, da Pione Sisto lavede olé-detaljer ude i venstresiden med en tunnel på sin direkte oppasser efter et kort hjørnespark. Derefter lagde han den ind i fødderne på Andreas Christensen, som via stolpen og Irlands Christie kunne udligne. Samme Andreas Christensen var tilmed ny i startopstillingen i stedet for Peter Ankersen på højrebacken i forhold til

Så var det pludselig irerne, der skulle frem og score for at gå videre - og de fik endnu en dukkert bare tre minutter efter, da Christian Eriksen lavede sendte Danmark på 2-1 med et drømmehug via overliggeren.

Irernes manglende spillemæssige evner kom nu mere frem samtidig med, at de medrejsende danske tilskuere kom i hoppestemning, for allerede her begyndte det at lugte lidt af en tur til Rusland til sommer.

I anden halvleg fortsatte Danmark med at spille, og Christian Eriksen var i målhumør. Med en halv time tilbage af kampen sendte han sit andet mål i kampen ind på forarbejde fra Pione Sisto og ti minutter efter fuldendte han sit hattrick med en kynisk afslutning efter et irsk koks i midterforsvaret.

Til at gå hjem på fik Nicklas Bendtner tilkæmpet sig et straffespark, som han selv omsatte til resultatet 5-1. Tilmed var det Bendtners 30. landskampsmål, som slet ikke rystede på hånden i forbindelse med sparket.

Det, som Danmark lige manglede i opgøret i Parken, kom flerdobbelt igen denne tirsdag aften, hvor klasseforskellen med Christian Eriksen som kransekagefigur blev udstillet, når alt kom til alt.

Nu må vi bare se om det bliver Dodo eller Søren Poppe, der skal skrive Danmarks VM-slagsang. Danmark er VM-klar.