FA-formand om FIFA's Qatar-rapport: En joke
Illustration
VM

FA-formand om FIFA's Qatar-rapport: En joke

Formanden for FA, Greg Dyke, har ikke den store tiltro til FIFA's rapport om budrunderne til slutrunderne i Rusland 2018 og Qatar 2022.

Det skabte tidligere torsdag stor furore, at den rapport, som FIFA har offentliggjort omkring budrunderne til VM-slutrunderne i Rusland og Qatar, tilsyneladende ikke stemmer overens med de konklusioner, som Michael Garcia, der har foretaget den undersøgelse, som ligger til grund for FIFA's rapport, er kommet frem til.

Garcia har selv åbent udtrykt sin utilfredshed med FIFA's rapport, som han ikke mener afspejler de svar, som hans undersøgelser ledte frem til, og derfor har han planlagt at anke afgørelsen, der altså frikender FIFA for at have fiflet med budrunderne til VM-slutrunderne til VM i 2018 i Rusland og 2022 i Qatar, til FIFA's eget ankenævn.

FIFA's ageren i sagen skaber også undren hos det engelske fodboldforbund, FA, hvor formand Greg Dyke er overrasket.

- Det er lidt at gøre grin med hele processen, hvis den person, der har forestået undersøgelserne, siger, at rapporten ikke afspejler det, han kom frem til. Jeg er lidt chokeret over, og det er jeg sikker på, at de fleste også er, siger han til Sky Sports.

Dyke vil gerne have Garcias undersøgelsesrapport offentliggjort i sin fulde længde, så sandheden kan komme frem.

- Vi har altid gerne villet have hele rapporten offentliggjort. Man skal måske slette et par navne, som var blevet givet i al hemmelighed, men vi vil gerne have det offentliggjort. Garcia ville have det offentliggjort, og det vil han helt sikkert stadig nu. Jeg tror nu ikke, at det har noget med Sepp Blatter at gøre, hvis jeg skal være helt ærlig, men jeg synes, det hele er lidt af en vittighed hele, denne proces, siger han videre.