Optakt: FC København - Brøndby IF

Et nyt New Firm-opgør står for døren, men er der overhovedet tvivl om udfaldet i en kamp med Superligaens førerhold mod formsvage Brøndby IF?

Status:
FC København har ikke tabt til Brøndby IF i Parken siden september 2004, hvor mandskabet fra Vestegnen vandt 3-1. Dengang var én af målscorerne Johan Absalonsen. Han er i dag i FCK-folden uden at få den store spilletid, så det er sandt for dyden lang tid siden, at Brøndby er taget fra Parken med noget brugbart udover tre uafgjorte i de sidste 10 kampe på Østerbro. I øjeblikket er FC København Superligaens bedste mandskab. Effektive angribere og påpasselige forsvarsspillere kendetegner holdet, og Brøndby i dets nuværende forfatning burde ikke være noget problem for københavnerne. Man går forgæves, hvis man håber at blænde op for et New Firm-opgør, som kan hamle op med de flotte og lige kampe fra midten af 00'erne.

Brøndby IF derimod er en anden historie. Som Tipsbladet skrev tidligere på ugen, har Auri fået en katastrofestart som Brøndby-træner med et historisk lavt pointgennemsnit på 1,08, hvilket giver ham den lidet flatterende titel som den dårligste Brøndby-træner i Superligaens historie. Ikke just den mest opmuntrende statistik at gå ind til en prestigefyldt kamp med, men Brøndby kan næsten kun overraske. Dog har der været visse lyspunkter forbundet med Simon Makienok, der har ageret solid target-man i flere kampe.

Profil:
Thomas Kristensen har set skarp og selvtillidsfyldt ud de seneste kampe, og mod AGF dominerede han midtbanen med flere gode bolderobringer og hurtige kombinationer. Hvis han vinder kampen om midtbanen mod Mike Jensen og Franck Semou, kommer angrebene til at rulle i bølger ned mod Michael Tørnes' BIF-mål.

Dom:
FC København er for stærke, og Brøndby har ikke fået en udebanesejr i otte kampe. De er et hold, der fortsat er ramt på selvtilliden, og FC København vil foretage kort proces. Superligaens nummer 1 vinder 3-1.

Bud på startopstillinger:

FC København (4-4-2):
Johan Wiland – Lars Jacobsen, Ragnar Sigurdsson, Sölvi Ottesen, Bryan Oviedo – Cristián Bolaños, Thomas Kristensen, Claudemir, Nicolai Jørgensen – Cesar Santin, Andreas Cornelius

Karantæner: Ingen
Skader: Ingen

Brøndby IF(4-5-1):
Michael Tørnes – Anders Randrup, Daniel Stenderup, Clarence Goodson, Daniel Norouzi – Dennis Rommedahl, Mike Jensen, Michael Krohn-Dehli, Franck Semou, Jens Stryger Larsen – Simon Makienok.

Karantæner: Ingen
Skader: Martin Bernburg

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Ørnskov: Et ekstra gear i Europa

08:41 Brøndbys midtbanemand Martin Ørnskov forventer en svær kamp mod Club Brugge torsdag aften. Men Brøndby-folket lægger sig ikke ned. Læs mere
 

Torsdagens rygtebørs

07:57 Få de seneste rygter fra den internationale fodboldscene. Læs mere
 

Gamboa kæmper for arbejdstilladelse

07:15 Christian Gamboa har svært ved at få arbejdstilladelse i England, og det kan nu ødelægge drømmeskiftet til West Bromwich. Læs mere
 

Laudrup klar til AGF-debut

06:50 Andreas Laudrup har været AGF-spiller den seneste måned, men har fået ødelagt opstarten af en mindre skade. Nu er han klar til debut. Læs mere
 

Southampton henter back i Chelsea

06:09 Southampton har sikret sig Ryan Bertrand på en lejeaftale, der gælder hele den kommende sæson. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Ja, jo-klubben

28/07 Denne analyse handler om Liverpool Læs mere

 

C/N: Optakt Israel - Palæstina

23/07 Dette er en optakt til arvefjendeopgøret i mellem Israel og Palæstina. I fodboldmæssig forstand. Læs mere

 

C/N: Bedst til at være dårligst

16/07 Denne analyse handler om hvem der kan rykke ud af Superligaen Læs mere

 

Afstemning

FCK opruster igen - men vinder de Superligaen?