C/N-Analyse. Top 12 i Sportslig ledelse i Superligaen.
Illustration
Generelle

C/N-Analyse. Top 12 i Sportslig ledelse i Superligaen.

Dagens analyse er 7-12 pladserne i sportslig ledelse i Superligaen


I går skrev vi om de øverste hold i vores TOP 12. Her er så dagens nederste.

7.   OB

Det er ikke ambitioner, der mangler hos striwerne, Danmarks svar på Schalke 04. Med L’Easy Niels og Thomas Christensen i spidsen. Der er ikke dét, OB ikke vil. Barcelona og Chelsea på én gang. Og så på Fyn. Desværre måtte de skille sig af med Paaaaaul Haaaansen, der administrer benzinkort i Tingbjerg i stedet. 2013 bliver et transit-sår for OB. Problemet er at det dog umiddelbart ikke, ser ud til at blive væsentligt bedre. Flere af førsteholdsspillerne er lejet eller fundet blandt L’Easys pakkemedarbejdere, og er derfor allerede væk til sommer. Derudover har man et forsvarsproblem. Man er simpelthen for langsom omme i bag, hvor det måske kun er højre back Esben Ruud, der passer ind i den nye spillestil.  Det så ellers lovende ud med tilgangen af Emil Larsen fra Lyngby, og Marcus Pedersen er en god angriber. OB var bare i bedre stand med afrikanerproblemer og fysisk fodbold. Så vidste man ligesom hvad kunne forvente. Nu er det bare skizofrent.

Men drømmene er der.

8.    AGF

Sportsdirektør Brian Steen Nielsen er en af de mest polariserende mennesker i dansk fodbold. Enten elsker man ham, eller så hader man ham. Der er dog ikke tale om en fifty-fifty fordeling. Nærmere 80-20 reglen i hadets favør. Brian Steen Nielsens burde  have afleveret sine nøgler, da AGF rykkede ned sidst, og er ikke helt uden skyld i den nuværende sportslige krise, som klubben befinder sig i. AGF fik en rigtig flot pris for Aron Johansson, der ikke var nogen specielt god spiller. Set med økonomiske briller burde man måske også, have skippet Casper Sloth af sted til Club Brügge, for han har ikke været noget specielt i foråret. AGF har i skrivende stund Superligaens dårligste angreb. Og det havde man også før, Mate Vatsadze gik i stykker. Og det havde man måske også før Aron Johansson blev solgt. Det undrer stadigvæk mange, at Brian Steen Nielsens forsømte at finde en afløser. Og det burde AGF-fans give ham en kæmpe kindhest for. Det kan godt være, at der ikke var råd til det, men det er stadigvæk Brian Steens Nielsens skyld, at store dele af lønbudgettet er bundet op i veteranbiler, der kun kan køre når vejret og humøret er i top. Og så er vi slet ikke nået til, at Brian Steen Nielsen burde have fundet en ordentlig højre back til Peter Sørensen.

Derfor en ottende pladze til AGF og Brian Steen Nielsen.

9.    AAB
Der er mange ting, der går godt for AaB. Krisen har givet plads til spillere som Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann Nielsen, Kasper Kusk og Nicklas Helenius. Funklende stjerne fra Heimat. Det er spændende.

Og vi elsker alle sammen Lynge Jacobsen, og hans McCloud-agtige facon. Han er dansk fodbolds hyggeonkel med blomme i madeira i skrivebordsskuffen. Sådan er det med mange gamle mennesker.
Lynge skal på tidlig pension til sommer. Han har gennem årene brugt en frygtelig masse penge på ubrugelige spillere. Man kan naturligvis ikke tage de to mesterskaber fra ham. Men Lynge overtog et mesterhold, og forlader et hold, der stinker af kronisk mellemvare de kommende år. Det er faktisk ikke særlig imponerende. Der venter hans afløser en kæmpe udfordring.

Samtidig er feriepenge-sagen endnu ikke afsluttet, og Lynges fumleri kan i værste konsekvens gøre Aalborg Chang til byens bedste hold. Det er faktisk lidt af en præstation.
I gode år var AaB blevet 12’er på listen. Heldigvis for AaB så er der noget der hedder Brøndby.

10.   FC Midtjylland

Fantasia Club de Midtjylland er en evig kilde til hovedrysten. Ud er den berømte  sportsdirektør Jens Ørgaard, der som vi alle ved betalte verdensklassechecks til verdenklassespillere som Jonas Borring og Kristian Bak Nielsen. Gennem vinteren har klubben bokset med dårlig økonomi. Der har været slagsmål i lokalpressen i mellem FCM-ledelsen og brugtvognshandleren Steen Hessel. Det var ikke kønt, og mindede om en dramaserie på DR.

Ny sportschef i verdensfirmaet er ORDFØRENDE Direktør Claus Steinlein. Steinlein minder faktisk en del om Frank fra Landsbyen. En herlig opportunist. Selvom nok mere var en type som Aksel (Niels Skousen red.), FCM havde brug for.

Steinlein har meget lidt råderum at gøre godt med. Næsten hele truppen er pantsat alligevel.  Der dog kommet mere ro på i forhold til efteråret, hvor kroniske forsvarsproblemer, der først blev løst med Kristian Ipsa, fyldte ret meget.

Der er mange flere småhistorier, man kunne tage fat i, men FCM er bare FCM. De skifter spillestil og ambitioner som vinden blæser. Fra verdensklasse til europæisk topklasse. Silkeborg, den 11. plads er kun til låns.

11.    Silkeborg
Det er ikke en solohistorie som Christopher Poulsen, der er skyld i Silkeborgs placering på listen. Christopher Poulsen bumpede dem måske bare derned fra 10. pladsen. Det er heller ikke Martin Svensson eller Super Marvin.

Vi ved ikke om, det er fordi Kent Madsen har haft meget at tænke på i forbindelse med Amagerbanken, men han har ikke gjort sit arbejde særligt godt. Først hyrede han Keld Bordinggaard til at lave tiki taka. Tiki taka i Silkeborg? Det er tæt på årets største fejlcast. Enten gode gamle Viggo Jensen. Viggo Jensen er en glimrende feuerwehrmann, med et fast koncept som på Superligaens niveau kan være rimeligt svært. Det kræver dog en vis disciplin og et godt forsvar. Det har Silkeborg bare ikke. Silkeborg har fået et kæmpe problem med forsvaret.  Det skyldtes såmænd, at klubben ikke har nogen forsvarsspillere med det nødvendige niveau.

Dernæst fik man aldrig erstattet den ro og rutine som Henrik Tømrer Pedersen bragte til klubben. Man er simpelthen blevet forsømt gennemgående. Måske burde de få gode spillere bare skride, og så kan lægen aflive den syge patient.

12.   Brøndby IF

Hvor skal man starte? Hvor skal man slutte? Hvad er der ikke skrevet i forvejen? Vi skal nok gøre det kort.

Sportschef Ole Bjur har jo arvet en del af problemerne fra tidligere de facto sportschef PER & Søn. Det Ole Bjur, så selv har bidraget med, har heller ikke været imponerende. Seneste indkøb Oke Akpoveta ligner i hvert fald ikke en Superliga-spiller. Dertil skal man lægge en del mystiske udtalelser. Heriblandt udtalelser om at der er penge til spillerkøb til sommer, og den længere fejde i mellem klubbens tidligere ungdomsspillere og Ole Bjur. Det er ikke kønt eller kløgtigt, og det skræmmer folk væk. Man har en halv trup, der har kontraktudløb til sommer. Herunder en profil som Jens Stryger Larsen, som man burde have fået lidt ud af.

Den øvre ledelse i Brøndby har svigtet og mishandlet den sportslige ledelse i Brøndby. Men det kan de ikke selv se, fordi man i Brøndby ikke kan skelne i mellem ledelse og sportslig ledelse. Brøndby arbejder ekstremt dag-til-dag ned i et bundløst hul, hvor det bliver sværere og sværere at se solen skinne for egen skygge.

Brøndbys 12. plads har ingen tvangsnedrykning. Det er bare tvang.