Brøndbys aktieemission formelt gennemført
Illustration
Superliga

Brøndbys aktieemission formelt gennemført

Brøndbys aktieemission indbringer 108,4 millioner kroner og er i dag blevet formelt gennemført i Erhversstyrelsen.

Da Brøndby tirsdag meldte ud, at de har fået 108,4 millioner kroner ind i den storstilede kapitaludvidelse, var det en reel gennemførelse af den aktieemission, som de har kæmpet for at få til at blive en succes gennem det meste af april.

Først i dag er kapitaludvidelsen og sammenlægningen af klubbens to aktieklasser formelt blevet godkendt i Erhvervsstyrelsen, og de mange millioner kroner vil nu blive kastet ned i Brøndbys klubkasse.

- Dagen i dag er en milepæl i Brøndby IF's historie og et stort skridt mod en lysere fremtid. Med aktieemissionens gennemførsel er de hidtidige to aktieklasser blevet sammenlagt til én, hvilket betyder at aktionærerne får reel indflydelse på selskabet for deres investerede kroner. Aktieemissionens gennemførsel betyder også, at Brøndby IF nu har fået en økonomi, der gør, at en ny ledelse kan påbegynde det langsigtede arbejde med klubbens tilbagekomst til toppen af dansk fodbold, siger konstitueret direktør Tommy Håkansson til klubbens hjemmeside.

Brøndby har desuden offentliggjort, at de den 10. juni vil afholde ekstraordinær generalforsamling, hvor der vil blive valgt en ny bestyrelse i stedet for den, der allerede har proklameret, at de vil træde tilbage, når aktieemissionen er gennemført.

- Lykken er ikke gjort blot ved blot at få tilført kapital - det har historien vist ganske tydeligt. Det kræver også en ledelse, der kan træffe de rette beslutninger baseret på økonomisk ansvarlighed. Den nye bestyrelse skal vælges af aktionærerne på den ekstraordinære generalforsamling den 10. juni, som der snarest indkaldes til, siger Håkansson og flytter fokus til nedrykningskampen.

- Med aktieemissionens succesfulde afslutning gælder det nu for Brøndby IF om at sikre tilværelsen i Superligaen i sæsonens sidste fire kampe. Vi ved, at spillerne vil give alt i kampen mod nedrykning, og med fantastisk opbakning på tribunerne så håber og tror vi på et positivt resultat.