Zanka skal videre: Håber på FCK
Illustration
Superliga

Zanka skal videre: Håber på FCK

Mathias Zanka Jørgensen er med stor sandsynlighed fortid i PSV til sommer, og ifølge hans agent, håber han, at FCK igen står klar med et tilbud.

FC København ville hente Mathias Zanka Jørgensen hjem i vinter, men PSV stod i vejen, da man havde brug for den danske midterforsvarer som backup til førstevalgene Jeffrey Bruma og Karim Rekik.

Mathias Zanka Jørgensen har dog ikke intentioner om at fortsætte som reserve, og derfor arbejder hans agent, Darryll Powell, på et skifte væk fra den hollandske klub.

- PSV er en fantastisk fodboldklub, men det har ikke fungeret for Mathias. Han spiller ikke, og han har brug for at komme videre. Jeg bryder mig ikke om at sige det, men han har behov for at skifte, og han har behov for at komme til at spille igen. Det har været meget, meget frustrerende, siger Darryl Powell til tipsbladet.dk

Hvor næste step ligger for den stadig kun 23-årige forsvarer er endnu uvist, men Zanka-lejren håber, at Carsten V. Jensen og FC København vender tilbage med interesse for at tilknytte deres tidligere anfører.

- FCK viste interesse i vinter, det ved vi alle. Vil de vise interesse igen? Jeg kan ikke se, hvorfor de ikke skulle. Det er op til FCK at komme ud og sige, at de vil gøre noget. Det vil helt sikkert interessere Mathias, hvis de kommer, siger Powell.

Det er nærliggende at formode, at der i vinter blev lavet en aftale mellem PSV og Zanka-lejren om, at han til sommer vil få lov at drage væk, når hollænderne har bedre tid til at finde en erstatning. Men der er ikke lavet en “gentleman agreement” om et skifte, forsikrer agenten.

- Der er ingen aftale med nogen om noget. Og jeg arbejder ikke ud fra fornemmelser. Jeg arbejder ud fra tingenes tilstand. Mathias spiller ikke, han har ikke spillet og han har brug for at spille. For mig at se kommer Mathias ikke til at få spilletid i PSV, medmindre der er skader. Så han har brug for en frisk start. Sker det? Det håber jeg, slutter Powell.

Mathias Zanka Jørgensen er noteret for ni kampe i PSV i Æresdivisionen, og han har kontrakt med klubben frem til juni 2016.