FC Midtjylland vandt underholdende kamp på heden

FC Midtjylland sejrede hjemme over Brøndby, i en kamp der bød på en vaskeægte kongekasse.

FC Midtjylland leverede en koncentreret indsats, da Brøndby blev besejret med 3-1. I løbet af hele kampen var midtjyderne klart farligst, mens Brøndbys spil efterlader en del at ønske.

Efter små 25 minutter var der i den grad bud efter Brøndby-målet, da Kristian Bach Bak med et indlæg fra højre side fandt Morten Duncan Rasmussen på kanten af det lille felt. Angriberen tæmmede bolden med brystet og tordnede den mod netmaskerne. Lukas Hradecky i Brøndby-målet hev dog en klasse redning op af hatten, og fodparerede bold til hjørnespark.

Hradecky var dog chanceløs senere i halvlegen, da Rilwan Hassen sparkede sin sæson i gang på flottest vis. Pione Sisto sender bolden hen til Hassan med skulderen, der tæmmer den og kanonerer den over i det lange hjørne fra 30 meters afstand. Hradecky står langt ude af sit mål, men var dog chanceløs i situationen.

I løbet af halvlegen var Brøndbys venstreback Riza Durmisi en oplevelse at følge. Han har sine klare kompetencer i det offensive spil, hvor han med sin hurtighed og tekniske formåen flere gange, satte midtjyderne under pres.

Midtjylland var i teten fra anden halvlegs start, og det blev helt tydeligt, da Martin Ørnskov taber bolden midt på banen. Det starter en Midtjysk kontra, hvor bolden ender for fødderne af Sylvester Igboun, der efter et enkelt træk afslutter hårdt mod det lange hjørne. Her disker Hradecky op med en vaske ægte TV-redning, der matchede den flotte afslutning til fulde.

Generelt var sigtekornet indstillet rigtigt for de midtjyske ulve. I flere omgange tvang de Hradecky ud i flotte redninger fra distancen. Det var også tilfældet efter en times spil, hvor Izunna prøvede lykken langt ude fra. Her kastede Hradecky sig ud i fuld længde, for at cleare til hjørnespark. Et af mange flotte langskud i kampen.

Kun tre minutter senere var der mere held i sprøjten for de sortklædte jyder. Sylvester Igboun fører bolden frem, og finder Morten Duncan Rasmussen med en præcis old i dybden, der med sin første berøring prikker bolden forbi en fremadstormende finsk keeper. 2-0 til hjemmeholdet i en situation, hvor en småsovende Frederik Holst ophævede offsiden.

Der skulle dog ikke gå længe, før de medrejsende brøndbyfans også fik noget at juble over. Martin Ørnskov chipper bolden frem til Simon Makienok på kanten af det midtjyske felt, der formår at holde forsvaret væk med sin store fysik. Her vender han på en femøre, og sparker bolden fladt i mål, udenfor Haugaard i det midtjyske måls rækkevidde.

Efter en god Brøndby-periode, hvor blandt andre Makienok kom frem til endnu en god afslutning, så bankede FC Midtjylland det sidste søm i kisten, da Paul Onuachu kunne bringe ulvene foran med 3-1 kun tre minutter før tid. Et hårdt fladt indæg fra højresiden skaber kaos i Brøndby-forsvaret.

Semb Berge kommer på tværs i kamp med Onuachu. Bolden ender dog med at blive liggende foran mål, hvor forsvarspilleren liggende forsøger at heade bolden væk. Desværre for Brøndby ender det dog med, at bolden kun triller ganske kort, hvorfor Onuachu kan sparke bolden fladt i kassen uden de store problemer.