Songani reddede SønderjyskE i slutfasen

En i lange perioder kedelig kamp eksploderede i det sidste kvarter, og så endte opgøret mellem Silkeborg og SønderjyskE 2-2.

Rigtig mange havde nok inderst inde en mistanke om, at det godt kunne blive en halvkedelig kamp, lørdagens Superliga-opgør mellem Silkeborg IF og SønderjysKE, og de to mandskaber gjorde længe ikke meget for at aflive de fordomme.

Det var for det meste rigtig kedeligt på MASCOT Park, og det trak længe op til en målløs affære, men i det sidste kvarters tid af kampen kom der for alvor fut i tingene, og mål blev der også scoret. Mange mål faktisk. Hele fire stk, som de to mandskaber fordelte ligeligt imellem sig, og derfor endte lørdagskampen 2-2.

Det resultat var dog ikke helt retvisende med tanke på, hvordan kampen udviklede sig. Det var for det meste SønderjyskE, der sad på begivenhederne, men Lars Søndergaards tropper formåede ikke at omsætte chancerne til scoring i første halvleg. Især helt i begyndelsen var gæsterne toneangivende, men overliggeren stod i vejen for Søren Muusmann, og Marvin Pourié manglede lige det sidste for at blive rigtig farlig.

Efter 0-0 med pausen døede tingene helt ud i anden halvleg, men pludselig kom der gang i festen, og det skyldtes ikke mindst et par geniale skaktræk af de to cheftrænere. Det var således to indskiftere, der sørgede for, at der kom mål i kampen.

Efter en time kom Morten Beck Andersen på banen for Silkeborg, og efter ni minutter på græs gjorde han det til 1-0. Frank Hansen lagde bolden ind i feltet til Silkeborg-angriberen, der brugte sig selv som bande, inden han sendte bolden i kassen.

Minuttet inden havde Lars Søndergaard sendt Nicolaj Madsen i aktion i stedet for Andreas Oggesen, og det var indskiftede Madsen, der udlignede for SønderjyskE efter kun få minutter på banen. Efter 73 minutter sendte Silas Songani bolden ind i feltet, hvor Nicolaj Madsen kvitterede ved at udligne til 1-1.

Normalt er det ikke et bundholds lod at være heldig, men heldet var på Silkeborgs side denne lørdag, og fem minutter før tid mundede det ud i et selvmål af SønderjyskE.  Endnu en indskifter, Adeola Runsewe, smækkede bolden ind i feltet, hvor Marin Skender fik viftet bolden ind på Pierre Kanstrup, hvorefter den gik i nettet til 2-1.

Det burde have været afgørelsen, men SønderjyskE-spillerne viste en imponerende moral, og til slut gav det pote i form af en udligning. Gæsterne fik tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet, som Silas Songani bankede i nettet til 2-2 med et fladt spark, som blev rettet en smule af i muren og dermed var utagelig for Thomas Nørgaard i målet.

Og dermed endte det alligevel med at blive rigtig underholdene i Silkeborg.