Olsen svarer på kritik: Handler om at hjælpe hinanden
Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Superliga

Olsen svarer på kritik: Handler om at hjælpe hinanden

Morten Olsens kritiseres af blandt andre Esbjerg og Randers, fordi han har bedt om at få Superligaens landsholdsspillere til rådighed før 33. spillerunde. Olsen fortæller, at det handler om at hjælpe hinanden.

Det danske landshold står foran en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Serbien den 13. juni, hvor en sejr sender Danmark tæt på en billet til EM-slutrunden i Frankrig 2016. Landstræner Morten Olsen har først en testkamp mod Montenegro den 8 juni, men han er dog en smule udfordret af, at Superligaen først slutter den 7. juni.

Derfor kunne den danske landstræner på et pressemøde onsdag fortælle, at han har talt med to-tre klubber om at få de syv landsholdsspillere fra Superligaen før tid. Den udmelding undrede klubberne Randers og Esbjerg, der kan have meget at spille for i sidste Superliga-runde. Men Olsen slår fast, at der er brug for at tænke på helheden i udmeldingen.

- Hvis vi i så lille et land som Danmark ikke kan blive enige hjælpe hinanden, så bliver det svært. Jeg har spurgt, om de spillere kan frigives. For nogle uger siden (2. maj, red.) så jeg Leverkusen mod Bayern München. Her stillede Bayern med et b-hold, fordi de havde en vigtig Europa-kamp onsdag. Og de tabte til Leverkusen. Bayern tog ikke hensyn til Schalke eller Wolfsburg, og det ville nok få danske ledere til at sige, at det ikke er fair. Men vi er nødt til at finde ud af, hvad vi vil, siger landstræner Morten Olsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Hvis top 1-2-3 ikke er kvalificeret til europæisk, tager jeg heller ikke de spillere med. Jeg har hele tiden talt med klubberne om det her, og det har jeg også meddelt Divisionsforeningen for 14 dage siden. Jeg har også talt med to-tre trænere om, at det her kunne være en mulighed, siger Morten Olsen.

Kritikken har fra Peter Christiansen, sportschef i Randers, samt Søren Poulsen, administrerende direktør i Esbjerg, gået på, at det er respektløst over for Superligaen-klubberne, at Olsen beder om at få spillerne til. Især i Esbjerg frygter man, at det kan få indflydelse på bundstriden i Superligaen.

- Det kan jo tænkes, at de klubber, der vinder guld, sølv og bronze, vælger at spare deres spillere i sidste spillerunde, fordi de skal i aktion tidligt i næste sæson med Superligaen og Europa. Et eksempel kan være, at Nicolai Jørgensen bliver sparet i sidste kamp, og så jeg forestiller mig ikke, at klubberne henvender sig til FCK for at sige, at det er unfair.

Den danske landstræner fortæller videre, at det er vigtigt for de danske forberedelser frem mod Serbiens-kampen, at spillerne er med i landsholdslejren så tidligt som muligt.

- Serbien skal på træningslejr i Østrig. Deres trup består udelukkende af udenlandske spillere, så de kan gå i træningslejr med det samme. Vi har spillere fra syv forskellige turneringer, heriblandt Superligaen. Det er problematisk, når serberne kan spille med det bedste hold i venskabskampen op til kampen. 

Morten Olsen har udtaget syv spillere fra Superligaen i form af Morten "Duncan" Rasmussen, Pione Sisto og Jakob Poulsen fra FC Midtjylland. Nicolai Jørgensen, Thomas Delaney og Stephan Andersen fra FC København. Samt landsholdsanfører Daniel Agger fra Brøndby.

Danmark møder først Montenegro i Viborg den 8. juni, inden den vigtige kvalifikationskamp mod Serbien spilles den 13. juni i Parken.