Optakt: Danmark - Serbien
Landshold

Optakt: Danmark - Serbien

Vi bager op til årets første vigtige landskamp. Tjek tipsbladet.dk's optakt.

Kampfakta:
Spillested: Parken, København 
Dommer: Björn Kuipers, Holland  
Kampstart: Lørdag klokken 20.45
På tv: 6'eren
Twitter: #danser #emkvaldk 
 
Holdnyt:
Danmark: 
Årets første betydende landskamp spilles lørdag aften i Parken, hvor Danmark kan tage et stort skridt mod EM-slutrunden ved at besejre serberne. Morten Olsen har skulle bakse med en masse bøvl op til denne landsholdssamling, men alligevel blev det til en 2-1-sejr over Montenegro i mandags. 
 
Nu er hele holdet samlet, og Olsens tropper har gode muligheder for at tage tre point i Parken, hvor der fredag middag var solgt over 30.000 billetter. Det kan blive en festlig junilørdag i København. Det kræver et godt dansk resultat. 
 
Serbien:
Det har været en forfærdelig kvalifikation for Serbien, der efter skandalekampen mod Albanien har tabt begge sine kampe og kun har ét point efter fire kampe. Dermed er kvalifikationsturneringen næsten overstået, men et lille lys kan blive tændt i tilfælde af serbisk sejr lørdag aften. 
 
Karantæne:
Danmark: Ingen
Serbien: Ingen
 
EM-form:
Danmark: V-U-T-V
Serbien: U-T-T-T
 
Bud på startopstillinger:
Danmark (4-2-3-1): Schmeichel – Jacobsen, Kjær, Agger, S. Poulsen – Kvist, Højbjerg – Y. Poulsen, Eriksen, Krohn-Dehli – Bendtner  
 
Serbien (4-3-3):  Brkic -  Kolarov, Nastasic, Ivanovic, Maksimovic - Matic, Tosic, Milivojevic - Ljajic, Kostic. Mitrovic 
 
Vidste du, at...:
I kvalifikationen til EM i 1992 spillede Danmark mod det daværende Jugoslavien, som Serbien siden brød ud af. Dengang vandt Jugoslavien 2-1 i Idrætsparken, mens Danmark vandt 2-0 på udebane i Beograd. Jugoslavien endte med at vinde puljen, men på grund af borgerkrigen i landet, endte Danmark med at komme til EM. And the rest is history.  
 
Dom:
Serbien har ikke meget at spille for, idet nationens EM-chancer er små. Danmark må desuden anses som favorit efter seneste kamp, hvor serberne blev besejret overbevisende med hele 3-1. Derfor tror vi også på dansk sejr lørdag aften i Parken. Vi byder på 2-0.