Talenttid – U/17 Ligaen – 16-3-2016 – Højtflyvende svaner, ubesejrede løver med ny sejr og comeback til OB
Talent

U/17 Ligaen ruller igen. I weekenden blev anden runde af forårssæsonen spillet, og det bød på flere interessante opgør.

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’ BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U/17 Ligaen

40 minutter var nok for FC Nordsjælland U/17

Vejle spillede en fejlfri første halvleg og gik til pause foran 0-1. I anden halvleg tog de nordsjællandske værter dog skeen i den anden hånd og satte gæsterne på plads.

Ingen U/17-liga uden Vejle Boldklub. Østjyderne har en stor og flot tradition for talentudvikling, og selvom resultaterne og ressourcerne ikke helt er, hvad de har været, så er det altid spændende at følge med i, hvad der sker i Vejles ungdomsafdeling. Torsdag skulle Søren Lykkes talenter for første gang i 2016 i kamp, da man ude gæstede Farum Park, hvor topholdet FC Nordsjælland ventede.

Kasper Kurlands sjællandske talenter havde allerede to U/17-ligakampe fra 2016 i benene, men det var ikke til at se i første halvleg, hvor Vejle var bedst. De rødklædte gæster var konstant farlige på omstillingerne, og netop en omstilling var, hvad holdet i det syvende spilminut udnyttede til scoring. Kantspiller Mathias Eriksen takkede Jesper Sørensen for en fremragende pasning ved at smide læderet i nettet til en overraskende Vejle-føring.

Det tidligere føringsmål ændrede intet ved det forventede kampbillede. FC Nordsjælland havde bolden, og det passede Vejle ganske fint, for tigrene var ikke spor farlige i første halvleg, og derfor en overraskende men fortjent pauseføring på 0-1 til VB.

I anden halvleg tog fanden ved topholdet.

Ubesejrede FCK U/17 slog decimerede Lyngby

FC Københavns U/17-hold er i en klasse for sig i dette års U/17-liga, og i lørdags blev det så til en ny sejr, da afbudsramte Lyngby gæstede hovedstaden.

Det har ikke været nogen nem start på 2016 for Lyngbys U/17-hold. Mod forårspremieren løb man panden mod muren, da man noget overraskende tabte hele 0-6 til OB. Den blamage skulle lørdags viskes væk.

Men det blev den ikke, og det forstår man da også godt. FC København er en vanskelig modstander, og de unge løver har virkelig tur i den for tiden. Hurtigt faldt også den forventede scoring, da Jonas Wind steg til vejrs på et flot slået hjørnespark fra venstre og pandede kuglen i kassen, mens Oskar Snorre i Lyngby-buret måske kunne have ageret anderledes i situationen. Målet var desuden Winds 18 i sæsonen, men den knivskarpe angriber var langt fra færdig her.

Ikke lang tid senere var han nemlig på spil igen. Topscoreren fik prikket bolden forbi en Lyngby-forsvarer, der satsede og fældede ham – straffe! Straffesparket tog Jonas Wind sig naturligvis selv af, og med et velplaceret spark i højre side af målet gjorde han det til 2-0, som også var pausestillingen.

Også i anden halvleg var FC København i teten.

OB U/17 vendte truende nederlag til sejr

I en kamp med høj intensitet, straffespark og fire mål trak OB’erne det længste strå i lørdagens U/17 Ligakamp hjemme mod Randers.

Det var de stribede fra Odense, der startede kampen mest på bolden, men grundet for langsom boldomgang fik hjemmeholdet ikke skabt de helt store muligheder i første halvleg. Til gengæld viste gæsternes Marcus Mølvadgaard stor skarphed efter 11 minutters spil, da han tog sagen i egen hånd og efter en flot solotur omkring kanten af OB-feltet sparkede Randers-føringen ind i det lange målhjørne.

Den stilling holdt til pausefløjtet men så heller ikke meget længere.

Hattrick sikrede HB Køge U/17 første sejr over Brøndby U/17

Brøndby skulle følge op på sidste uges sejr og HB Køge skulle komme tilbage fra nederlaget til FC Midtjylland i sidste runde, da de to mandskaber lørdag eftermiddag mødtes på Midtsjælland.

Sidste års mestre, Brøndby, skulle lørdag eftermiddag en tur til det midtsjællandske, hvor svanerne fra HB Køge var værter.
Det var dog klart værterne der kom bedst fra start, til trods for nederlag i sidste runde.

HB Køge kom endda så godt fra start, at der ikke skulle gå mere end 30 sekunder inden Elias Sørensen havde bragt værterne i front. Gæsterne nåede ikke at få mange ben til jorden, inden Elias Sørensen var på spil mindre end tre minutter senere og forøgede hjemmeholdets føring til 2-0. Og bedst som gæsterne øjnende muligheden slog Elias Sørensen til for tredje og sidste gang og fuldendte sit hattrick inden halvlegen var omme.

3-0 var stillingen ved pausen, og selvom gæsterne var forberedt på et energisk HB Køge-hold, havde de endnu ikke formået at finde løsningen.
Til gengæld fik Brøndby væsentlige flere chancer i anden halvleg(…)