Optakt: Wolfsburg – Mainz
Bundesliga

Optakt: Wolfsburg – Mainz

Stjæler Champions League fokus eller giver det selvtillid?

Kampfakta:
Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg
Dommer: Perl
Kampstart: Lørdag 18:30
TV: Eurosport DK

Holdnyt:
Wolfsburg:
Wolfsburg leverede den store overraskelse, da de i midtugen slog Real Madrid med 2-0. Med lidt ekstra skarphed kunne det være blevet til et mål eller to mere, men Wolfsburg var bestemt heller ikke uheldige med sin tomålssejr.
 
Kigger man i statistikbøgerne er overraskelsen måske ikke så stor endda. I Bundesligaen har man kun tabt to af de sidste 36 hjemmekampe, men der er nu engang forskel på at møde Mainz og Real Madrid.
 
Den seneste hjemmekamp blev dog også kun til 1-1 mod Darmstadt og i Bundesligaregi har de ikke vundet i tre kampe i træk. De europæiske pladser er ved at glide klubben af hænde, og vinder de ikke lørdag, ligner det et endegyldigt farvel til europæisk deltagelse næste sæson.
 
Træner Hecking står derfor med et svært dilemma på hånden. Skal man lægge sig i selen for at besejre Mainz, eller skal man fokusere på at skabe sensationen og forberede sig bedst muligt til returen mod Real Madrid?
 
Wolfsburg er uden Julian Draxler, der har karantæne.
 
Mainz:
I Mainz kan træner Martin Schmidt se tilbage på 10 opgør med kun to nederlag og sejre over store hold som Gladbach, Schalke, Leverkusen og Bayern München. De tre første kom dog på hjemmebanen.
 
Senest blev det til en 4-2-sejr over Augsburg, den første af slagsen i fire kampe efter uafgjorte mod Darmstadt og Werder Bremen og et nederlag til Dortmund.
 
Klubben ligger på sjettepladsen, a-point med Schalke, men med en bedre målscore, og et point fra Gladbach på fjerdepladsen. Der er således alt at spille om endnu for Mainz.
 
Mainz må fortsat undvære angriber Muto, der har været ude i et par måneder.
 
Karantæner:
Wolfsburg: Draxler
Mainz: Ingen
 
Bud på opstillinger:
Wolfsburg: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez - Luiz Gustavo - Guilavogui, Arnold - Bruno Henrique, Schürrle - M. Kruse
Mainz: Karius - Donati, Balogun, Bell, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Jairo – Cordoba
 
Vidste du, at…:
Wolfsburg har endnu ikke vundet i ligaen efter at have spillet Champions League-kamp forinden?
 
Dom:
Hjemmebanestatistikken, og at det er en must-win-kamp i forhold til europæisk deltagelse, gør Wolfsburg til favoritter, men i ligaen er Mainz’ form bedre og mon ikke Wolfsburg-truppen ser mere frem til at gæste Bernabeu i næste uge? Vi tror på, at Mainz kommer fra Wolfsburg med mindst ét point. 1-1.