FC Midtjylland henter finsk landsholdsspiller
Foto: Geert Vanden Wijngaert/Polfoto
Superliga

FC Midtjylland henter finsk landsholdsspiller

FC Midtjylland forstærker sig med den finske landsholdsspiller Markus Halsti. Han har søndag bestået det obligatoriske lægetjek og får en to-årig aftale, erfarer tipsbladet.dk

Jess Thorup og FC Midtjylland har ledt efter forstærkning til forsvaret, og nu har klubben fundet den mand, der skal erstatte Nikolay Bodurov.

Bulgarske Bodurov blev ikke købt fri af FC Midtjylland, fordi sidste sæsons nummer tre var af den mening, at landsholdsforsvaren var for dyr i løn. I stedet er valget ifølge tipsbladet.dk's oplysninger faldet på den 32-årige finske landsholdsspiller Markus Halsti, der senest spillede for DC United i USA. Det er værd at bemærke, at han kan spille i både midterforsvaret og på den defensive midtbane.

Halsti var søndag til lægetjek i FC Midtjylland, og det forløb uden problemer. Derfor har finnen underskrevet en to-årig kontrakt, og han præsenteres som ny mand i ulveflokken i morgen. Af Halstis Facebook-side kan man da også se, at han har opholdt sig i København søndag.

Markus Halsti er kendt i Skandinavien, efter han over en lang årrække spillede for Malmö FF og havde en vigtig rolle på det Åge Hareide-hold, der kom med i Champions League-gruppespillet. Han spillede i den svenske klub fra 2008 til 2014, og i sin sidste sæson fik han en plads på Årets Hold i Allsvenskan.

I januar 2015 gik turen så til DC United i USA, hvor han spillede frem til maj 2016. Parterne blev enige om at ophæve kontrakten, og Halsti er dermed fri til at skrive under med FC Midtjylland, der allerede har finnerne Tim Sparv og Kaan Kairinen i truppen. Halsti er i øvrigt en fast bestanddel af det finske landshold, og han var senest med i testkampene mod Italien og Belgien.

Markus Halsti startede karrieren i HJK, inden han i 2008 skiftede til svenske GAIS. Turen gik hurtigt videre til Malmö FF, hvor han indledningsvis var ramt af skader, inden det store gennembrud kom. For Malmö FF nåede han 115 kampe og seks mål i Allsvenskan.

Finnen kommer til at tilføre rutine, erfaring og kvalitet til FC Midtjyllands mandskab, der desuden kommer til at nyde godt af hans alsidighed på banen. Han kommer således til at kæmpe om en plads i midterforsvaret, ligesom han er gardering, hvis Tim Sparv er ude.