Det tyske målmaskineri blev tændt
EM

Endelig fandt tyskerne knappen, der tænder for målmaskinen, som tidligere ved EM har været noget rusten.

Tysklands målproduktion havde i gruppespillet begrænset sig til blot tre mål i tre kampe, men der var ikke de store vanskeligheder med at komme på måltavlen i ottendedelsfinalen mod Slovakiet, og i det hele taget fik de endelig gang i den målmaskine, der havde haft lidt grus i sig tidligere. Med en 3-0-sejr over Slovakiet er Tyskland nu for alvor vågnet ved EM.
Allerede efter otte minutter viste tyskerne, at de var i gang, da en en retur efter en dødbold landede ud for fødderne af Jerome Boateng, der flugtede bolden i mål til 1-0 med et fladt skud. En fremragende kasse.
Bare fem minutter efter var den gal igen, da Tyskland fik muligheden for nærmest at lukke kampen helt tidligt. Gomez røg i græsset efter et puf i ryggen fra Skrtel. Özil skulle stå for at sparke, men målmanden havde luret ham og reddede sparket.
En chokerende udligning lå kortvarigt i luften lidt efter, da Juraj Kucka Kuca med et skulderstød - i stedet for hovedet - satte Manuel Neuer på en alvorlig prøve, men Neuer klarede testen og fik puffet bolden væk.
Tyskland kunne gå til pause med ro i sindet, da de kort inden pausen kom 2-0 målet, da Draxler driblede til baglinjen og fandt Gomez med en aflevering lige i fødderne foran mål, som bare skulle omsættes til scoring - og Gomez skuffede ikke.
Efter pausen var Draxler virkelig i hopla, og viste sig igen frem. Efter et hjørnespark headede Hummels bolden over til ham, og med en lækker flugter sparkede han bolden i mål til 3-0, og lukkede dér for kampen.

Derefter gik der nogle minutter før Joachim Löw lavede et par udskiftninger for at give nogle af nøglespillerne, der havde haft en lang sæson en lille pause. Derfor kom både Khedira, Draxler og Boateng ud, som gav plads til Höwedes, Podolski og Schweinsteiger. De to sidstnævnte som et par spillere, som i særdeleshed har været Löws drenge i løbet af hans år som landstræner.

Med 3-0-sejren er Tyskland videre til kvartfinalen, hvor de møder vinderen af Italien-Spanien, der spiller mandag.