Målscorer Holst: Har fået mere frihed
Foto: Polfoto
Superliga

Målscorer Holst: Har fået mere frihed

Frederik Holst forklarer hans pludselige målscoring med, at Alexander Zornigers system har givet ham mere frihed på midtbanen

Frederik Holst scorede for anden weekend i træk, da Brøndby vandt 2-0 hos Silkeborg på Mascot Park tidligere søndag. Det betyder, at han, der ellers sjældent har scoret mål, pludselig er delt topscorer i Alka Superligaen.

- Det er helt vildt. Jeg deler den heldigvis med Andrew (Hjulsager, red.), og det er en stor ære. Det troede jeg ikke, jeg skulle stå og sige her nu, også selv om der kun er spillet to kampe. Det at høre man er topscorer, det lyder helt surrealistisk i mine ører, siger han til brondby.com.

Og 21-årige Holst fortæller, at Alexander Zornigers spillestil og -system har givet ham mere frihed til at komme med frem. Det kan forklare målene.

- Taktisk, der har jeg ikke fået en decideret fri rolle, men jeg er blevet mere en boks-til-boks-spiller, end jeg har været før. Jeg har stadig godt kunne lide at løbe under de andre trænere, men jeg har fået mere frihed og ansvar til at løbe ind i boksen, siger han om sin rolle i den midtbanediamant, man praktiserer.

- Jeg skal fylde rummene ud, hvor angriberne ikke er, og så komme i tredje geled, hvor jeg kan prikke boldene ind. Ud over det så er der bare kommet selvtillid på drengen. Jeg tror på og følger marginalerne, og den falder ned for mine fødder nu. Det gjorde den heldigvis også i dag, slutter han.