Optakt: FC Midtjylland - Silkeborg IF
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Silkeborg IF

Det ligner en svær opgave for Silkeborg IF at få point med fra FC Midtjylland.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Peter Kjærsgaard
På tv: EuroSport 2
Twitter: #FCMSIF #sldk

Holdnyt:

FC Midtjylland:
FC Midtjylland fik et godt udgangspunkt med en 1-0 sejr ude mod Videoton torsdag aften, og nu er det så Superligaen, fokus er på.

FC Midtjyllands seneste Superliga-opgør var en flot sejr på 4-0 ude over FC Nordsjælland, hvor især Pione Sisto stod stærkt i billedet, selv om han kun fik en halv time på banen for FCM. To mål og et hug på overliggeren blev det til for Sisto.

Tim Sparv er ude med en skade, mens Martin Pusic formentlig er det samme. Han nærmer sig comeback, men denne kamp kommer nok lige en tand for tidligt for angriberen. Daniel Royer er på vej til USA og lader til at være uaktuel for FCM.

Silkeborg IF:
Peter Sørensen og SIF har haft et svært program fra start af denne sæson, hvor det er blevet til uafgjort mod OB på udebane, mens det senest blev til et nederlag på 0-2 hjmme til Brøndby. Nu er det så FC Midtjylland, der venter. Et hold, SIF traditionelt set har det svært mod.

Til opgøret er Peter Sørensen uden midtbanespiller Sammy Skytte, der er skulderskadet, mens resten af truppen er til rådighed. Det bliver Robert Skovs sidste kamp for SIF inden afrejsen mod Rio og OL.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland:

FC Midtjylland (4-1-4-1): Andersen - Nissen, Hansen, Banggaard, Novak - Poulsen - Kadlec, Olsson, Hassan, Sisto - Onuachu

Silkeborg IF:

Silkeborg IF (4-4-2): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Dahl - Skov, Vendelbo, Thomsen, Scheel - Agger, Albers

Profilen:
Paul Onuachu har alletiders mulighed for at cementere sin plads på holdet i FC Midtjylland, hvor han lige nu er det klare førstevalg, fordi Martin Pusic er ude med skade. Den nigerianske angriber har i de sidste par kampe misset store chancer, så hvis han vil holde en målfarlig Pusic bag sig, nytter det ikke at misse de gode tilbud. 

Vidste du, at...:
I 18 Superliga-kampe mellem de to hold på MCH Arena FC Midtjylland vundet de 11 opgør. Fire er endt uden vinder, og blot tre gange har Silkeborg IF taget sejren med hjem fra Herning.

Dom:
FC Midtjylland har på papiret et stærkere, bedre og bredere hold end SIlkeborg IF. Men det skønne ved fodbold er blandt andet, at det ikke altid er det bedste hold på papiret, der vinder. FC Midtjylland kommer måske med tunge ben efter opgøret i Europa League mod Videoton, og så er der en mulighed for, at Jess Thorup roterer en smule på holdet. Selv med de faktorer i spil får Silkeborg IF svært ved at vinde, og det ligger til FC Midtjylland, der skal spille under niveau for ikke at vinde. Vi tror, at FCM ikke undervurederer modstanderen og vinder med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: