Video : Tipsbladet
Champions League

Optakt: APOEL FC - FC København

FC København spiller returkamp mod APOEL på Cypern. Kan det danske mesterhold spille sig i Champions League-gruppespillet?

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: GSP Stadium, Nicosia
Dommer: Gianluca Rocchi, Italien
På tv: TV3+
Hashtag: #cldk

Holdnyt:
APOEL FC:

Det cypriotiske mesterhold har på grund af de europæiske opgaver fået udsat sin sæsonpremiere i den hjemlige liga, så APOEL's seneste kamp var den i København, hvor det som bekendt endte 1-0 til FCK. På Cypern har der de seneste dage været meget fokus på Champions League-kvalifikationskampen, og Ståle Solbakken har blandt andet fået kritik for sine udtalelser om, at APOEL bruger alle tricks og kneb i jagten på europæisk succes. Cyprioterne stiller sandsynligvis op med samme hold som i Parken - dog kan Marco De Camargo komme i spil i startopstillingen i stedet for Sotiriou. 

FC København:
1-1 mod AaB var ikke den bedste optakt for FC København, der enten skal på måltavlen eller holde et clean sheet for at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet. Manager Ståle Solbakken kan vælge frit fra alle hylder, og man kunne godt forestille sig, at nordmanden vil bringe Yousset Toutouh i startopstillingen på grund af hans fysik og defensive evner.

Ellers ligner det genvalg til de fleste af de spillere, der var med i første opgør, omend Andreas Cornelius lurer på en startplads.

Karantæne:
APOEL FC: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
APOEL FC:

APOEL FC (4-5-1): Waterman – Milanov, Astlz, Carlão, Alexandrou – Giannlotas, Vinicius, Nuno Morais, Efrem, Vander– Sotirlou

FC København:

FC København (4-4-2): Olsen – Ankersen, Johansson, Zanka, Augustinsson – Verbic, Kvist, Delaney, Toutouh – Pavlovic, Santander 

Vidste du, at…:
FC Købenahavns cypriotiske modstander har et meget langt navn. APOEL er en forkortelse af det græske Athletikos Podosferikos Omilos Ellinon Lefkosias. Løst oversat betyder det på engelsk Athletic Football Club of Greeks of Nicosia. Og på græsk ser det således ud: Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος  λλήνων Λευκωσία. Men det vidste vi alle nok godt i forvejen.

Profilen:
FCK-målmand Robin Olsen skal sandsynligvis stå en brandkamp på Cypern, for et clean sheet er mange penge værd for FC København. Olsen viste usikkerhed i første kamp i København, så det kræver en toptændt indsats for dansk-svenskeren, der tidligere har været i Champions League-gruppespillet med Malmö FF.

Dom:
Vi vover pelsen og byder på et FCK-avancement til Champions League-gruppespillet. Ståle Solbakkens mandskab har formået at score i alle kampe i denne sæson, og vi tror også på, at det danske mesterhold kommer på måltavlen denne gang. Det bliver dog spændende frem til det sidste. Vi byder på 2-1 til APOEL.

Form og indbyrdes kampe: