Video : Tipsbladet
Superliga

Flere profiler kan forlade SønderjyskE til vinter

En række profiler kan blive solgt allerede i vinterens transfervindue, lyder signalet fra SønderjyskE.

Det er næsten en halv startopstilling, der kan forlade det ellers succesfulde SønderjyskE-hold næste sommer. En række profiler har kontraktudløb om syv måneders tid, og dermed varer det ikke længe, før de kan begynde at forhandle med andre klubber.

Det er spillere som Johan Absalonsen, Pierre Kanstrup, Janus Drachmann, Marc Dal Hende og Nicolaj Madsen, der alle har kontraktudløb i sommeren 2017, og de er alle at betragte som profiler og faste folk i startopstillingen, hvis de er skadesfri.

SønderjyskE's sportschef Hans Jørgen Haysen fastslår nu, at han arbejder på at få afklaring om spillernes fremtid, men det kan også betyde en afsked med en eller flere af de ovennævnte profiler.

- Jeg har talt med spillerne for nogle uger siden, og nu har både jeg og de tænkt over, hvad der skal ske. Det skal vi være skarpe på nu, så vi kan agere ud fra det, når vi kommer til vinterens transfervindue, siger Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk.

Selvom SønderjyskE gerne vil holde på profilerne, mere end antyder Hans Jørgen Haysen, at en eller flere af de ovennævnte spillere kan forlade klubben allerede i vinterens transfervindue, fordi det er sidste mulighed for at score en transfersum. 

- Det er alle sammen spillere, der har gjort det godt, og derfor er vi også indstillet på at gå lidt længere for at få en forlængelse til at lykkes. Det vil vi prøve på, men det kan også være, at nogen af dem skal videre og prøve noget nyt, og så må vi forholde os til det. Det kan være, at vi allerede skal forsøge at sælge nogen af dem i vinterens transfervindue. Det kan være en løsning og et sandsynligt scenario, siger Hans Jørgen Haysen.

Udover de mange spillere med kontraktudløb i sommeren 2017 vil SønderjyskE også forsøge at forlænge kontrakten med hollandske Kees Luijcx, der har kontrakudløb allerede om halvanden måned.

- Vi er i dialog, og vi har ikke lagt os fast på, om det ender med det ene eller det andet. Jeg regner med, at der kommer en afklaring inden for de næste 14 dage. Jeg har ikke sagt endegydligt nej til en aftale, og det betyder også, at vi forhandler om en længerevarende forlængelse, siger Hans Jørgen Haysen.