Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: EfB har mere på to-do-listen

Skal der købes spillere, og hvem skal sælges? Transfervinduet lukker snart, og tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Esbjerg fB.

Uret tikker. Når klokken bliver 23.59 den 31. januar lukker transfervinduet, og dermed er det slut med at hente spillere, der er på kontrakt ander steder. Dermed spidser det til på klubkontorerne rundt om i Superligaen.

Frem mod transfervinduets lukning - den 31. januar - sætter tipsbladet.dk fokus på de 14 Superliga-klubbers transferbehov.

Denne gang er der fokus på Esbjerg fB.

Status:
Det har været et turbulent efterår for Esbjerg fB, der trods en god afslutning ligger skidt placeret i bunden af Superligaen. Det er derfor ingen hemmelighed, at der skal forstærkninger til i vinterens transfervindue, der ligner et stort puslespil med mange brikker for EfB-ledelsen.

Kort før lukketid har vestjyderne sagt farvel til seks spillere, mens fem udenlandske navne er kommet til med Budu Zivzivadze og Emmanuel Oti Essigba som de to seneste. Det er dog sandsynligt, at der sker mere, inden transfervinduet lukker.

Ted van Leeuwen har mere på to-do-listen.

Vinterens tilgange:
Konstantin Tsimikas (Olympiakos FC, leje)
Otar Kakabadze (Gimnastic, leje)
Georgios Katsikas (FC Twente)
Budu Zivzivadze (FC Samtredia)
Emmanuel Oti Essigba (SC Braga, leje)

Vinterens afgange:
Daniel Stenderup (kontrakt ophævet)
Leon Jessen (Karrierestop)
Bjørn Paulsen (Hammarby IF)
Ryan Johnsson Laursen (OB)
Casper Nielsen (OB)
Kevin Mensah (Brøndby IF)

Kommende kontraktudløb:
Jeppe Andersen (sommer 2017)
Robin Söder (sommer 2017)
Awer Mabil (lejeaftale udløber sommer 2017)

Her kan der sælges:
Med salgene af Mensah, Paulsen, Laursen og senest Nielsen er der "renset" godt og grundigt ud af i Esbjerg-truppen, der også har oplevet både Leon Jessen og Daniel Stenderup forlade klubben via ophævede kontrakter. 

Den skadede anfører Jeppe Andersen vil også gerne videre og har afvist en forlængelse af kontrakten, der udløber til sommer. Om skaden ender med at sætte en stopper for drømmen om luftforandringen er for tidligt at sige. Men står det til Andersen selv, må der meget gerne ske noget inden januar bliver til februar. Senest har Ted van Leeuwen udtalt, at at der arbejdes på en afsked med Andersen. 

Endelig kan folk som Brent McGrath og Robin Söder være på vej væk på grund af henholdsvis manglende spilletid og kommende kontraktudløb, men som i de ovenstående tilfælde kan trænerskiftet fra Colin Todd til Lars Sørensen have indflydelse på de forskellige spilleres situation og ønsker.

Her kan der købes:
Det er ingen hemmelighed, at Esbjerg er på jagt efter forstærkninger i transfervinduet, men der er mange spørgsmålstegn omkring klubben: Hvordan er de økonomiske muskler? Hvor attraktiv er Esbjerg som klub efter et år med kaos, stor udskiftning i staben og en plads den tunge ende? Og hvilke spillere kan Ted van Leeuwen tiltrække fra sit netværk?

Med fem nye spillere på plads, kan fokus rettes mod den centrale midtbane, hvor vestjyderne mangler en afløser for Casper Nielsen. Desuden er Jeppe Andersen angiveligt på vej væk, hvorfor han også skal erstattes.

Ted van Leeuwen har for nyligt udtalt, at stemningen i Esbjergs omklædningsrum er blevet bedre, efter der er kommer flere udlændinge til, så spørgsmålet er, om den hollandske sportsdirektør vil fortsætte med at kigge efter spillere med et andet pas end dansk.

Citatet:
Sportsdirektør Ted van Leeuwen til JydskeVestkysten efter efterårets sidste kamp (2-0-sejr over Randers FC):
- Resultaterne på det seneste har ikke ændret mit fokus. Vi skal stadig have tilført spillere, og mit fokus er fortsat offensiven. Transfervinduet åbner i januar, så mon ikke vi skal ind i januar, før vi kan gøre noget. Vi har givet os selv et godt afsæt til foråret med denne sejr og med de seneste kampe, men det ændrer intet i mit arbejde. Nu er det et spørgsmål om penge og et spørgsmål om at slå til på det rigtige tidspunkt.

Nøglepersoner:
Ted van Leeuwen, sportsdirektør
Lars ”Lungi” Sørensen, cheftræner
Jimmi Nagel, scout