Video : Tipsbladet
Superliga

Kent Nielsen: Skal fortsætte gode takter

OB har vundet begge deres træningskampe i 2017. De gode takter skal fortsætte, siger holdets cheftræner.

I deres bestræbelser på at klare det bedre i foråret end de gjorde det i efteråret, har OB indtil videre spillet to træningskampe, som begge er vundet. Det sætter OB-træneren Kent Nielsen stor pris på. Specielt, når han kan se, at andre Superliga-hold har mislykkedes mod 1. Divisionshold.

Holdet har først slået Roskilde med 2-0 og i weekenden blev det til 4-1 på hjemmebane mod Nykøbing FC.

- Det har været et par fine træningskampe, og vi er meget glade for, at vi har vundet alle fire halvlege. Der er en del andre superligahold, der har mødt 1. Divisionshold og haft problemer, så vi er godt tilfredse med resultaterne og med, at vi har fået rørt størstedelen af truppen i en periode, hvor vi ligesom alle andre har haft meget fokus på det fysiske. Nu bliver det en anden udfordring mod en klub, der er en kæmpe klub i svensk fodbold, og som til alles store overraskelse endte med at rykke ned, siger OB’s cheftræner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Nogle af de ting, vi har lykkedes med i de første kampe, skal vi videreføre, selvom det bliver en anden udfordring. Vi har mødt to meget boldsikre danske hold, mens vi nu skal op imod et hold, der har mere fokus på organisation og fysik. Det betyder, at der er nogle andre parametre, vi bliver udfordret på, og det har vi det fint med.

Holdets næste træningskamp er lørdag mod Helsingborg. Det bliver en anderledes opgave end de to første, og Kent Nielsen ved, hvad holdet skal gøre for at fortsætte de gode takter.

- Defensivt skal vi møde et mere direkte hold, og vi skal kunne duellere med deres fysiske styrke. Der bliver vi domineret, hvis vi ikke går ind i duellerne, så det skal være klar på, ligesom vi skal være forberedt på, at de er stærke på standardsituationer, og omkring indlægsspil har de stor styrke. Spilmæssigt håber jeg at vi kan videreføre noget af det, vi så i anden halvleg mod Nykøbing og i dele af kampen mod Roskilde, hvor vi spillede hurtigt, og det skal vi lykkes med mod et hold, der spiller stramt organiseret. Så vi skal spille hurtigt og præcist for at åbne dem op.

Til kampen bliver det dog et amputeret OB-hold, der stiller op. Rasmus Festersen måtte i dag forlade træningen med en ankelskade, mens Mikkel Desler er syg. Anders K. Jacobsen, Mohamed El Makrini og Frederik Tingager har alle brug for pause og har fået fri.

Den nyindkøbte back, Ryan Johnson Laursen, er også skadet og sidder over, og omkring hans situation siger Kent Nielsen, at han håber at kunne træne med fra starten af træningslejren.

Det er endnu uvist om prøvespilleren Valmir Berisha skal spille med mod Helsingborg.

Ud over Helsingborg, skal OB møde Brøndby i en træningskamp. Træningslejren til Portugal byder også på to kampe, men de modstandere er endnu ikke fastlagt.

Klubben har første kamp i Superligaen den 20. februar på hjemmebane mod Randers FC.