Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AC Horsens - OB

AC Horsens jagter fortsat top 6, men OB viser tænder bunden af rækken og kommer med fornyet selvtillid efter den flotte 3-0-sejr over Randers FC.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: CASA Arena, Horsens
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #achob #sldk

Få spilforslag til kampen - klik her.

Holdnyt:
AC Horsens:
AC Horsens tabte forårspremieren ude til Silkeborg i en intens kamp, hvor holdet godt kunne have trukket sig ud med et point men blandt andet var uheldige med to skud på målrammen. 

Med nederlaget dumpede holdet et par pladser ned i tabellen, men på grund af nederlag til SønderjyskE og Randers FC, er AC Horsens fortsat bare tre og fem point efter de to top 6-hold, så alt er endnu muligt at jagten på en overraskende plads i medalje-slutspillet. 

Både Conor O'Brien og Kim Aabech var meldt tvivlsomme til forårets første kamp, men begge blev skiftet ind mod Silkeborg, og da der ikke er meldt om flere skader hos klubben, har træner Bo Henriksen stort set frit valg på hylderne. 

OB:
OB er med 19 scoringer forsat ligaens mindst scorende hold, men med den klare 3-0-sejr hjemme over Randers mandag, må der være tanket fornyet selvtillid i offensiven, hvor Jóan Simun Edmunsson og to gange Rasmus Jönsson stod for scoringerne. Ud over tre uhyre vigtige point i bundkampen betød sejren også, at OB faktisk er ubesejret i de seneste tre Superliga-runder, hvor høsten er blevet på i alt  syv point. 

Nye skikkelser i form af debutanten Casper Nielsen på kanten og et comeback til Izunna på midtbanen bidrog stærkt til den solide OB-indsats, og Kent Nielsens beslutning om at sende Edmunsson helt frem og Rasmus Jönsson på kanten viste sig som en glimrende ide

Det fynske flagskib ligger dog fortsat nummer 13 i tabellen, men en ny gevinst kan sende dem op over både Esbjerg og AGF.

Kun Ryan Johnson Laursen er fortsat ukampdygtig med sin lårskade, mens Kenneth Emil Petersen sad på bænken mod Randers på grund af efterveer fra en skade i opstarten. Efter fornemme præstationer fra Frederik Tingager og Jeppe Tverskov i det centrale forsvar kan den normale anfører sagtens tænkes igen at indtage en reserverolle.

Karantæne:
AC Horsens: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Clark - Nymann, Albrechtsen, Sanneh, Møller - Mehl, Nielsen, Gemmer, Hansson - Finnbogason, Bjerregaard 
OB(4-4-2): Grytebust - Desler, Tverskov, Tingager, Barrett - Nielsen, Thomasen, Izunna, Jönsson - Edmunsson, Jacobsen

Profilen:
Casper Nielsen sled og slæbte i sin debut for OB og efter en godt time var der ikke mere tilbage i tanken. Men her havde den tidligere Esbjerg-spiller i følge Superliga.dk også løbet mere end 10 kilometer og bidraget med en assist.
Ud fra den første kamp i de fynske striber at vurdere, ligner Casper Nielsen ligner en spiller, der der både på den korte og længere bane kan være med til at løfte OB i den rigtige retning. 

Vidste du, at..:
Dommer Jakob Kehlet har dømt 15 kampe i denne sæson - ingen af dem har AC Horsens været en del af. Til gengæld bliver det femte gang, at Kehlet passer fløjten med OB på den ene banehalvdel i denne sæson. Det er endt med tre fynske nederlag og en uafgjort. 

Dom:
Med sejren over Randers skal man måske alligevel til at regne med OB som andet end tyndt øl. Selv om træner Kent Nielsen maner til besindighed efter 3-0-sejren var indsatsen alt andet lige pænt overbevisende.
AC Horsens kommer med den velkendte fight og har intet mod, at OB tager initiativet i kampen. Men hvis OB-offensiven kan bygge videre på succesen fra forårspremieren, kan det blive svært for hjemmeholdets forsvar at undgå scoringer. 

Troen på, at den fynske optur fortsætter er størst - OB vinder 2-1 i Horsens. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: