Agent: AaB holder øje med australsk spiller
Foto: Matt King/Getty Images
Superliga

Agent: AaB holder øje med australsk spiller

Ifølge agent Joel Grenell kender AaB alt til den australske spiller Andrew Hoole, der til sommer er kontraktfri.

Allan Gaarde og AaB har kapital at lege med efter salget af Christian Bassogog til kinesiske Henan Jianye, og AaB's sportsdirektør har allerede åbnet for, at klubben til sommer har vil forstærke truppen.

Nu var det Lynge Jakobsen, der engang sagde: "Det bedste vi nordjyder ved, er vin ad libitum og transferfrie spillere", og det kan sagtens tænkes, at Allan Gaarde tænker samme tanke, når vinduet åbner til sommer.

For den australske kantspiller Andrew Hoole er interesseret i at komme til Danmark.

Det australske medie Newcastle Herald kunne i sidste uge berette om interesse fra flere danske klubber, inklusiv AaB, og Andrew Hooles agent, Joel Grenell, bekræfter nu, at AaB har øjne på  Andrew Hoole.

Den 23-årige kantspiller fra Australien er kendt af Scott Miller, der står for den fysiske træning i AaB. De to har en fortid sammen i australsk fodbold.

- Vores firma i London har været i kontakt med klubber i forskellige lande, men på dette tidspunkt ønsker vi ikke at fortælle offentligt om disse samtaler. Selvfølgelig vil forbindelsen til Scott Miller altid være noget, folk kan trække frem. Spilleren og Scott har et godt forhold, og Scott ved, hvad Andrew er i stand til. Han har hjulpet Andrew meget i den tid, de arbejdede sammen. På dette tidspunkt er de (AaB, red.) helt med på, hvad Andrew kan, og det har de været i to år. De holder øje med hans udvikling og præstationer, som andre klubber i øvrigt også gør, siger agent Joel Grenell til tipsbladet.dk.

I Newcastle Herald fortæller Joel Grenell om strandede kontraktforhandlinger med Newcastle Jets, og han fortæller ligeledes, at Andrew Hoole er klar til at indtage Europa til sommer, hvis han får muligheden.

Hoole har indtil videre tegnet sig for fem scoringer i den australske liga denne sæson.

- Andrew er meget interesseret i at komme til Danmark. Ligaens kvalitet taler for sig selv. Der er gode spillere og nogle store klubber, og skulle muligheden byde sig, vil vi helt sikkert overveje det. Som nævnt er der nogle gode spillere som Amini, Ikonomidis, Mabil og Brent McGrath (alle australiere, red.), der spiller i Danmark, og vi hører, at de nyder det, og de taler godt om ligaen og landet, siger Joel Grenell og forklarer:

- Den danske liga er attraktiv for Andrew, fordi der er gode klubber og spillere. Danmark har også en flot historie i fodboldverdenen og i de europæiske turneringer. Det er et godt land og en god liga for australiere at komme til, fordi ligaerne ligner hinanden. Det vil være et godt næste skridt for Andrew at tage.

- Det er alle spilleres drøm at spille i Europa og at opnå så meget som muligt i deres karrierer. Når man kommer fra Australien, der er så langt væk fra resten af verden, bliver vi snydt for adspredelsen i form af forskellige ligaer, så når en mulighed i et land som Danmark byder sig, er det noget, der vækker Andrews begejstring, siger han.

Andrew Hoole er kendt som en hårdtarbejdende kantspiller, der er hurtig og i god fysisk form. Han kan også spille som 10'er, og han har et godt øje for medspillerne. 

- Hans stats taler for sig selv i denne sæson. Han ligger i top tre i flere kategorier, og han har vist sig at være meget farlig med sit spil og med sine indlæg i boksen, hvor han i øvrigt fører ligaen, siger Joel Grenell.

Andrew Hoole har som nævnt scoret fem kasser i sæsonen, og han har stået for to assists. Interessant er det også, at han ifølge den australske ligas hjemmeside har skabt flest chancer af alle i denne sæson, ligesom han har smidt flest indlæg i boksen.

Joel Grenell fastslår, at de positive vendinger om Danmark og Europa ikke skal ses som et forsøg på at presse Newcastle Jets til at komme med et fornyet og forbedret kontrakttilbud til Andrew Hoole.

- Vi er meget seriøse omkring at sikre Andrew et skifte, og nu hvor Andrew er kontraktfri i juni, håber vi, at der er klubber i Danmark, der ser dette som en glimrende mulighed for at skrive under med en rigtig god fodboldspiller, der har meget at byde på, siger han.

Andrew Hoole skiftede i sommer tilbage til Newcastle Jets, efter han fik ophævet sin aftale med Sydney FC. Han spillede også for Newcastle Jets fra 2013 til 2015. Det var fra juni til september 2016, at han arbejdede sammen med Scott Miller i Newcastle Jets.

Måske har de to ikke arbejdet sammen for sidste gang.