Optakt: Viborg FF - Silkeborg IF
Superliga

Optakt: Viborg FF - Silkeborg IF

Viborg er pisket til sejr, når klubben mandag møder Silkeborg hjemme i Viborg.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Slutspil: Gruppespil - pulje 2
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vffsif #sldk

Holdnyt:

Viborg FF:
Johnny Mølby og Viborg FF fik tre yderst vigtige point, da klubben vandt med 1-0 ude mod AaB. En meget, meget flot sejr, men det rykkede ikke klubben tættere på den gode side af stregen i pulje 2. Silkeborg vandt nemlig med 3-1 ude over AGF, og dermed er afstanden fortsat seks point op til SIF og AaB.

Nu får Johnny Mølbys mandskab så muligheden for at hente tre point ind på Silkeborg, når de to mandskaber mødes i Viborg. Her har hjemmeholdet ikke råd til at tabe, som klubben gjorde, senest SIF var på besøg. 

Omvendt har Viborg også gode minder fra møder med Silkeborg - som da klubben vandt med 5-1 ude over SIF i efteråret.

Oliver Thychosen er skadet, mens Peter Friis Jensen formentlig også er ude med et brud på kindbenet. Men det gør nok ikke så meget, når reservemålmand Walter Viitala viser storspil, som han gjorde i Aalborg. Osama Akharraz nærmer sig også et comeback og kan være en del af truppen, der mødes SIF.

Anfører Jonas Kamper vender tilbage efter endt karantæne.

Silkeborg IF:
Peter Sørensen og Silkeborg IF fik tre meget vigtige point, da det mandag aften blev til en sejr på 3-1 ude over AGF. Med den sejr har Silkeborg altså et forspring på seks point til både AGF og Viborg før de sidste fire kampe i gruppespillet. Klubben fik to mål fra topscorer Nicklas Helenius, og så kom midtbanespiller Sammy Skytte også på tavlen for første gang i Superligaen.

Det var med andre ord en ufatteligt vigtig sejr, som SIF fik hentet, og klubben står nu med glimrende kort på hånden i forhold til at slutte blandt de to øverste i gruppen. Med en sejr over Viborg vil SIF være så tæt på reddet som man kan komme, mens uafgjort også vil være et godkendt resultat for Peter Sørensens mandsakb

Til opgøret mod Viborg får SIF venstrebacken Gustav Dahl tilbage, der tidligere sad ude med ledbåndsproblemer i anklen, mens midtbanekriger Mikkel Vendelbo vender tilbage efter endt karantæne.

Karantæne:
Viborg FF: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-4-2): Viitala - Pallesen, Moberg, Reese, Thorsen - Kamper, Jakobsen, Grønning, Frederiksen - Deblé, Curth

Silkeborg IF (4-4-2): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Cramer - Skov, Moro, Skytte, Scheel - Skhirtladze, Helenius

Profilen:
Viborg-anfører Jonas Kamper scorede to gange, da Viborg FF vandt med 5-1 ude over Silkeborg IF tilbage i efteråret, og der bliver igen brug for den rutinerede anfører, der arbejder hårdt, er målfarlig og ofte har en fod med i Viborgs farlige aktioner offensivt. Kamper skal med sin erfaring sikre, at Viborg får ro på opgøret mod SIF og få hentet de tre point, der er nødvendige i opgøret.

Vidste du, at..:
Da de to hold mødtes i Viborg, ligeledes i efteråret, vandt SIF med 3-1. Alle tre mål blev sat ind af georgieren Davit Skhirtladze. Siden har SIF-angriberen ikke scoret i Superligaen, vi snakker 13 kampe, men mandag var han alligevel afgørende med to assists til scoringer mod AGF, og det er det spil, han skal finde frem igen, hvis SIF skal have tre point med fra Viborg.

Dom:
Det er helt klart, at Viborg FF mere har brug for en sejr, end Silkeborg har, men SIF har vist sig som et solidt hold, der er svært at spille imod, og spørgsmålet er, om Viborg kan bygge videre på den imponerende sejr i Aalborg, eller om SIF taktisk kan nulstille Viborg-holdet, der har forcer i omstillingsspillet.

Hvor meget vil Viborg satse, hvis kampen er uafgjort med 15, 10 eller fem minutter igen? Det bliver faktisk meget interessant at se.

Umiddelbart lever SIF ganske fint med en pointdeling, og således vil holdet hele forsvare det ene point end gå efter sejren, skulle den være uafgjort hen mod afslutningen. Derfor tror vi også på, at kampen ender med en pointdeling. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: