Video : Tipsbladet
Superliga

Travlt transfervindue i SønderjyskE: Skal måske opbygge nyt hold

SønderjyskE går endnu et travlt transfervindue i møde. Klubben kan stå foran at skulle opbygge et helt nyt hold, fastslår sportschef Hans Jørgen Haysen.

Der skete stor udskiftning i SønderjyskE i vinterens transfervindue. Seks spillere sagde farvel - herunder profiler som Janus Drachmann, Simon Kroon og Marc Dal Hende - mens der ligeledes kom seks nye spillere til. Desuden blev der byttet ud på trænerposten, hvor Claus Nørgaard afløste Jakob Michelsen. 

Kontinuitet er blevet et nøgleord i fodbold, og for kontinuitetens skyld må man håbe for vicemestrene, at sommerens transfervindue ikke bliver helt så travlt. Det kan det dog hurtigt blive, fastslår sportschef Hans Jørgen Haysen.

Som tingene står lige nu, tegner det til at blive en sommer med transfer-travlhed. Ikke mindst set i lyset af, at profiler som Nicolaj Madsen, Johan Absalonsen og Pierre Kanstrup har kontraktudløb.

- Det bliver travlt. Vi vil gerne blive ved med at udvikle os, og jeg kan da også godt se, at vi har nogle dygtige spillere, som har udløb lige om lidt. Brøndby taler meget om deres strategi 6.0, eller hvad den nu hedder (6.4, red.), og jeg ved ikke, om vi skal til at se et SønderjyskE 3.0, 4.0 eller hvad vi skal kalde os. Men vi kan sagtens stå og skal bygge et hold op igen, og så må vi gøre det, siger Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk.

Det er langt fra utænkeligt, at de mange udskiftninger i spillertruppen vil kunne aflæses på resultaterne på den korte bane, men det er ikke noget, man piver over i Haderslev.

- Det er der, vores plads er i hierarkiet, men det er også derfor, at der er mange spillere, der rigtig gerne vil til SønderjyskE. De kan se, at hvis de gør det godt, så får de mulighed for at komme til en større adresse end vores i Haderslev. Det lever vi med, og vi lever med, at det af og til betyder, at vi skal bygge et nyt hold. Det kan være, vi skal det til sommer, siger sportschefen.

Han vil ikke sætte antal på, hvor mange nye spillere han forventer, der kommer til SønderjyskE i sommerens transfervindue.

- Vi kigger efter, hvor vi skal forbedre os, og om det bliver med to spillere eller med syv spillere er ikke så vigtigt. Kvalitet koster, og vi har en pose penge, som vi kan bruge – om den bliver brugt på det ene eller det andet antal spillere er ikke væsentligt, så længe de har den kvalitet, vi er på udkig efter, siger Haysen.

Foruden Pierre Kanstrup, Johan Absalonsen og Nicolaj Madsen har også målmand Marin Skender udløb. Kroaten er blevet 37 og har i denne sæson været reserve for Lukas Fernandes, så ikke meget tyder på, at han får forlænget sin aftale.

SønderjyskE holder da også øje med keepermarkedet, og tidligere har klubben haft tyske Sebastian Mielitz på prøve. Han er på kontrakt i Greuther Fürth frem til sommer og har i karrierens løb spillet 62 kampe i Bundesligaen.

- Vi takker bestemt ikke nej til at få en tidligere Bundesliga-keeper på besøg. Han havde et godt ophold her, og siden er der ikke sket så meget. Han er absolut stadig inde i billedet, men vi har også Marin Skender, som vi skal have afklaret, slutter Hans Jørgen Haysen.