Cristiano Ronaldo anklaget for skattesvindel for 110 millioner kroner
Foto: Getty Images
La Liga

Cristiano Ronaldo anklaget for skattesvindel for 110 millioner kroner

De spanske skattemyndigeder åbner en skattesag mod Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo.

Da Football Leaks i slutningen af 2016 rullede masser af dokumenter frem var en af de mere opsigtsvækkende afsløringer, at Cristiano Ronaldo muligvis har unddraget de spanske skattemyndigeder for et stort millionbeløb. 

Efter at have taget sig tid til at undersøge sagen, har de spanske skattemyndigheder nu besluttet sig for at rejse en skattesag mod Real Madrid-stjernen  Pengene handler om penge tjent på sponsoraftaler i perioden 2011-14 og beløber sig til 14,7 millioner Euro, hvilket svarer til knap 110 millioner kroner. 

Anklagemyndigheden peger på, at Ronaldo bevidst har udnyttet en selskabsstruktur, der blev oprettet i 2010 for at skjule indtjeningen for den spanske statskasse.

Efter Football Leaks-dokumenterne så sagens lys i december har Ronaldo-lejren afvist alle anklager, men nu lader det til, at det kan ende i en retssag.

Cristiano Ronaldo kan derfor ende i samme situation som FC Barcelonas Lionel Messi, der i 2016 blev dømt 21 måneders betinget fængsel for at have unddraget de spanske skattemyndigheder for op mod 30 millioner kroner over en tre-årig periode.

Den sag blev anket til Højesteret, der i maj 2017 stadfæstede dommen, der også kostede Messi en bøde på 13 millioner kroner. 

​