Video : Tipsbladet
Superliga

Tidligere topdommer om Kliment-fald: Kan dømmes

Den tidligere topdommer Kenn Hansen, mener at den meget omtalte straffesparksituation både kan dømmes, men også give gult kort for film.

Søndag eftermiddag leverede FC Nordsjælland og Brøndby IF en helt vild Superliga-kamp, da en underholdende fight endte i en 3-2 sejr til Kasper Hjulmands tropper stik mod det hav af chancer, som Brøndby vadede i. 

Men særligt en situation har skabt røre efter kampen, hvor Brøndbys Jan Kliment selv mener, at han burde have få et straffespark efter at være blevet nedlagt i feltet. Kampens dommer, Peter Kjærsgaard-Andersen, valgte ikke at dømme noget og holdte efter kampen fast i den beslutning. 

Nu har den tidligere topdommer Kenn Hansen så udtalt sig om situationen. På sin Twitter-profil har han skrevet følgende:

- Mit indtryk er, at langt de fleste ser det som klart straffe. Det mener jeg bestemt også kan dømmes, men lad mig for balancens skyld prøve at forklare, hvorfor jeg tror, det IKKE dømmes. Angriberen slæber klart foden i jorden på vej mod kontakten. Han har ingen intentioner om at blive på benene. Faktisk kan det teknisk set give gult kort for film. Det taler til gengæld for straffe, at forsvareren klart går ind i hans bane. Havde angriberen løbet normalt, var det jo et indiskutabelt straffe. Han har paradoksalt nok gjort det sværere for sig selv, lyder det fra Kenn Hansen.

Jan Kliment og Brøndby appellerede også senere i kampen for straffespark. Her fik tjekken faktisk et gult kort for film.

I videoen ovenover kan du selv se situationen og bedømme den.