Dagens Spilforslag: Apollon og FC Midtjylland finder vejen til målet
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Spil

Dagens Spilforslag: Apollon og FC Midtjylland finder vejen til målet

FC Midtjylland kommer til at jagte et vigtigt udebanemål men møder et aggressivt hjemmehold på Cypern i aftenens Europa League-playoff.

Torsdag kl. 19.00
Apollon Limassol – FC Midtjylland
Begge hold scorer
1,74 @ NordicBet

FC Midtjylland kommer på en hård opgave i Limassol, hvor der lige nu ventes temperaturer omkring de 30 grader ved kampstart. Varmen er dog ikke den største udfordring for midtjyderne, som skal op imod et hold, der ikke har tabt en hjemmekamp siden september sidste år.

Ser vi isoleret på Apollons europæiske hjemmekampe, vidner statistikken om fire sejre og to uafgjorte over de sidste tre sæsoner, hvorfor vi skal tilbage til december 2014 for at finde det seneste nederlag i form af 0-2 til spanske Villarreal.

Apollon tabte som nævnt en ligakamp i september sidste år, og siden da har holdet spillet 21 hjemmekampe i ligaen, pokalturneringen og Europa, hvor holdet har scoret mål i samtlige.
FC Midtjylland behøver næppe nærmere introduktion, men selv for kendere af dansk fodbold kan det være svært at blive klog på et hold, som den ene runde taber til FC Helsingør for i den næste at besejre topholdet fra FC Nordsjælland.

En gennemgående faktor i FC Midtjyllands resultater er dog mål. Ulvene har spillet otte europæiske kampe på udebane fra 2016 til 2017, og kun i én af disse er holdet ikke kommet på måltavlen. Tendensen var den samme sidste år i Superligaen, hvor FC Midtjylland scorede mål i 15 af 18 udekampe.

Paul Onuachu ligner en mand, der er ved at spille sig i målform, men også Korcsmár, Sparv, Sørloth og de andre spillere med højde i FCM-truppen vil være trusler mod hjemmeholdet, som generelt kan mønstre et forholdsvis lavt hold.

FC Midtjylland kommer som nævnt på en hård opgave, men Ulvene har efterhånden så stor rutine udi i disciplinen europæisk fodbold, at de nok skal formå at veksle de chancer, der uundgåeligt vil opstå, til mål. Det samme gælder for det kronisk træfsikre hjemmehold, og dermed lander vi på, at begge hold scorer i kampen.