Video : Tipsbladet
Superliga

Solbakken: TV3 Sport håber, Brøndby bliver mestre

Ståle Solbakken er utilfreds med mediernes dækning af rivalen Brøndby IF. Han mener blandt andet, at TV3 Sport holder med de blå-gule.

FC København har domineret dansk fodbold de seneste par sæsoner, og særligt i fjor var løverne helt suveræne. Der var således ingen danske hold, der bare var i nærheden af at kunne matche FCK i sidste sæson.

I denne sæson er sagen en helt anden.

FC København er aktuelt nummer seks, og de danske mestre missede desuden kvalifikationen til Champions League-gruppespillet. Så går det en smule bedre for Brøndby IF i den hjemlige liga. Her er de blå-gule aktuelt nummer tre.

Nu rejser FCK-manager Ståle Solbakken imidlertid en markant kritik af mediernes dækning af Brøndby IF. Han mener, den er alt for ukritisk, og han går så langt som at sige, at TV3 Sport hepper på Brøndby i denne sæson.

- Jeg tror, der kommer ekstraudsendelser på TV3 Sport i lang tid, hvis Brøndby vinder mesterskabet. Alle arbejder for det. Alle vil have, at Brøndby skal vinde ligaen. Eksperter og den neutrale og ikke-neutrale journalist arbejder hårdt for det. De vil have FCK væk. Vi har domineret så meget nu. Det er præcis det samme som i politik. Den bedste statsminister, Norge har hafti nyere tid efter min mening, Jens Stoltenberg, ledede Norge fejlfrit og skabte stor stabilitet. Men folk vil have noget nyt. Det blev for kedeligt. Han måtte ud. Så tabte han det seneste valg, siger Ståle Solbakken til BT.

Kim Mikkelsen, der er ledende redaktionschef på TV3 Sport, er ikke overraskende uenig med Ståle Solbakken. Han fastslår, at TV-stationen har ikke nogle favoritter.

- Jeg har stor respekt for og stor beundring over Ståle Solbakkens vindergen og hans ønske om at vinde, men nogle gange - og i tilfældet her - skygger det samme vindergen åbenbart for hans realitetssans. Vi har ikke noget ønske om, at nogen bestemt vinder. Så det er noget, der foregår i Ståle Solbakkens hoved, i hvert fald hvad angår TV3 Sport, siger Kim Mikkelsen.

Brøndby IF og FC København har mødt hinanden en gang i denne sæson. Ved den lejlighed vandt Brøndby 1-0 takket være en sen scoring af Simon Tibbling.