Fest i Fredericia: 1. divisionsklubben sender AGF ud af DBU Pokalen
Foto: Getty Images
Superliga

Fest i Fredericia: 1. divisionsklubben sender AGF ud af DBU Pokalen

AGF havde sparet en række faste startere i opgøret mod Fredericia i DBU Pokalen, og det udnyttede sidstnævnte.

Kampe i pokalturneringen er ikke altid så nemme at forudsige - selvom det nogle gange drejer sig om to hold fra hver deres række. Det måtte Superliga-holdet fra AGF erkende, da de var på besøg hos Fredericias 1. divisionsdrenge.

Her blev det nemlig til en 1-0-sejr for kampens underdogs fra Fredericia, og dermed kom AGF ned på jorden igen efter de mandag slog Superligaens førerhold fra FC Nordsjælland. 

AGF havde til kampen sat en del reserver ind fra start, mens en række af klubbens faste profiler fik en plads på bænken. Det var noget, som FC Fredericia hurtigt udnyttede, og de satte sig klart på første halvleg, hvor det dog ikke blev til nogen scoringer fra de to hold.

Det kom dog i anden halvleg, da den tidligere Brøndby og EfB-spiller Brent McGrath, der kunne omsætte et indlæg fra Dennis Høegh i venstresiden til at sende bolden i netmaskerne. Dermed arbejdede tiden nu bare for Fredericia.

Sydjyderne fortsatte deres gode spil, og australieren fra før havde kort efter endnu en mulighed for at komme på måltavlen. Derefter satte AGF mere tryg på under kedlerne, og indskiftede Morten Duncan Rasmussen gik med få minutter tilbage af kampen ned i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

I de allersidste minutter var det dog Fredericia, der kunne holde hovedet koldt i den mørke aften, og derfor kunne klubben fra fæstningsbyen altså kvalificere sig til næste runde af DBU Pokalen.