Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Store vindere og tabere i millionlotteriet

Der var TV-millioner på spil i 13. spillerunde i Superligaen, og der var for alvor tale om store vindere og tabere i den forbindelse.

Vi er halvvejs igennem grundspillet, og det er med FC Midtjylland som tophold, efter at det ellers er FC Nordsjælland, der har ført hele vejen. Brøndby er også med, hvor det er sjovt, mens FCK gav håb om bedre tider med en flot 4-0-sejr over AGF.

I den modsatte ende af tabellen fortsatte krisen for skadesplagede SønderjyskE, der måtte se sig besejret af Silkeborg IF, mens der er lang vej til point for FC Helsingør i øjeblikket.

Lad os se nærmere på, hvad vi lærte af 13. spillerunde i Superligaen:

Store vindere og tabere i millionlotteriet 

Der var mange millioner på højkant i 13. spillerunde, hvor det som bekendt er blevet tid til den første uddeling af TV-penge i dansk fodbold. Beløbets størrelse afhænger blandt andet af placeringen i ligaen, og det er for alvor væsentligt i en tæt liga som den danske.

Her på den anden side af weekenden kan vi konstatere, at der var store vindere og tabere i millionlotteriet.

Den største vinder må siges at være FC Midtjylland, der stryger til tops i tabellen og dermed scorer jackpot. Det går ud over FC Nordsjælland, der mister mere end to millioner på at rykke fra førstepladsen til tredjepladsen og dermed må anses som den helt store taber.

I det store perspektiv må der også være jubel i Hobro IK, der qua fjerdepladsen får mange flere penge, end der var budgetteret med. Omvendt taber FCK en del på den konto i forhold til det forventede.

FC Nordsjælland er skrøbelige 

Det unge FC Nordsjælland-mandskab har været en åbenbaring i denne sæson, og man kan næsten ikke rose Kasper Hjulmands tropper nok, men der er ingen tvivl om, at Farum-klubben også er skrøbelig.

Det udstillede Hobro IK på det kraftigste søndag eftermiddag, hvor det blev til en 4-0-sejr.

Kun FC Helsingør og Lyngby BK har indkasseret flere mål end FC Nordsjælland i denne sæson, og alene med det in mente er det meget imponerende, at FCN alligevel er nummer tre. Det siger alt om, hvor gode Kasper Hjulmands tropper har været offensivt, men det er svært at forestille sig, at holdet kan blive ved med at leve på det resten af sæsonen. Så skal der godt nok være fut i "Futte" og de øvrige FCN-angribere.

Hvis FC Nordsjælland bliver danske mestre, kan man én gang for alle tage klicheen om, at "forsvaret vinder mesterskaber" og smide i papirkurven.

Der findes ingen David Nielsen-effekt

I dansk fodbold har vi gennem tiden stødt på begreber som "Auri-effekten", "Agger-effekten" og "Ove-effekten". Underforstået, at de nævnte herrer har givet en klub et løft alene i forbindelse med deres ankomst.

En David Nielsen-effekt findes ikke i AGF. Det kan man roligt konstatere efter to nederlag i to kampe. Det betyder langt fra, at David Nielsen er en sikker fiasko i AGF, men det betyder, at der ikke findes nogen mirakelkur, og at det er hårdt arbejde, der skal få århusianerne tilbage på sporet. Det er nok ikke så overraskende i virkeligheden.

Mod FC København så AGF noget rådvilde ud i perioder.