Video : Tipsbladet
Landshold

USA overvejer at invitere Skotland med til taber-VM

Skotland kan blive en af deltagerne ved "World Cup of losers", der vil have deltagelse af lande, der ikke kunne kvalificere sig til næste års VM-slutrunde.

Konceptet om et alternativ til VM i Rusland næste sommer er ved at tage fart i USA efter, at de verdensmestrene fra 2006, Italien, blev slået ud af Sverige tidligere på ugen.

Listen over nationer, der ikke har kvalificeret sig til sommerens turnering, omfatter USA, Holland, Chile, Elfenbenskysten, Cameroun og Ghana samt Skotland, Wales, Nordirland og Irland.

Det amerikanske fodboldforbund har bekræftet, at de undersøger muligheden for at afholde en turnering for nogle af de hold, som ikke kvalificerede sig til VM - en turnering, der skal finde sted i perioden før VM starter den 14. juni næste år.

Skotland, der stadig er på udkig efter en erstatning for Gordon Strachan, som ikke lykkedes at kvalificere nationen til VM, har i øjeblikket ikke planlagt nogen kampe næste år. De er blevet kontaktet af Marokko om en kamp i marts, og marokkanerne forsøger også at overtale Argentina til at spille med i en mini-liga på tre hold.

Skotterne begynder deres Nations League kvalifikationskampe til næste september, og deres nye manager vil lede efter venskabskampe at spille før da.

Det er dog stadig endnu usikkert, om de ville blive anset for at være værdige til en invitation, hvis den amerikanske plan nogensinde bliver ført ud i livet.

Michael Lewis, der har skrevet om fodbold i USA i næsten 40 år, er usikker på årsagen til at afholde en sådan turnering.

Det amerikanske fodboldforbund er desperate for at tjene de kr. 100 mio., som de kommer til at savne efter den mislykkedes VM-kvalifikation. Samtidig har de amerikanske medier allerede smidt deres penge efter tv-rettighederne til et VM, som ikke har nogen deltagelse af USA.

- Det ligner en idé, som er opstået for at tjene penge. De tænker på det som en indtægtskilde, siger Lewis til BBC Sport og uddyber:

- Jeg er temmelig sikker på, at Italiens spillere hellere vil tage på ferie. Jeg ville også forvente, at de delltagene lande vil sende uerfarne spillere, og det ville bestemt ikke hjælpe med udviklingen af ​​det amerikanske landshold. 

USA gik glip af verdensmesterskabet efter at have tabt 2-1 i Trinidad og Tobago sidste måned.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.