12. december: Superligaens sprintkonge ved altid, hvornår FIFA udkommer
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

12. december: Superligaens sprintkonge ved altid, hvornår FIFA udkommer

Tipsbladet.dk's julekalender byder på en historie om en Superliga-spiller hver dag frem til jul. I dag er det FC Nordsjællands nummer 12, Ernest Asante.

For nogle er det bare et tal, men for andre er det et synonym. For dem er rygnummeret synonym med en position eller en person. For dem er nummeret på ryggen lige så mytisk som navnet lige oven over. Tallet alene kan ikke få spilleren til at gå over i historien, men spilleren kan gøre tallet legendarisk.

Laudrup, Maradona og Pelé i 10’eren; George Best, Eric Cantona og David Beckham i Manchester Uniteds 7’er; Johan Cruyff i nummer 14. Nummeret forpligter, og hver dag frem mod jul kigger tipsbladet.dk nærmere på et rygnummer og den historie, der gemmer sig bag spilleren, som bærer det.

I dag er den 12. december, og vi sætter fokus på nummer 12 i FC Nordsjælland, Ernest Asante.

- Jeg kan godt love, han er hurtig. Ekstraordinært hurtig.

Med de ord præsenterede FC Nordsjælland-træner, Kasper Hjulmand, Ernest Asante som ny spiller i klubben i sommeren 2016, og man skal som bekendt holde, hvad man lover.

Det har Kasper Hjulmand ikke haft nogen problemer med overhovedet.

Ernest Asante er lynende hurtig, og han er med sikkerhed en af de hurtigste spillere, der nogensinde har været i Superligaen - hvis ikke den allerhurtigste. "Han er som Usain Bolt ude på kanten", udtalte Asantes daværende holdkammerat i Stabæk, Jesper Mathisen, til Aftenposten i 2013. Asante mestrer en af de få ting i fodboldens verden, som man ikke kan træne sig til.

Enten har man den, eller også har man den ikke.

- Jeg kan ikke give nogen opskrift på, hvordan jeg er blevet så hurtig. Jeg er nok bare født sådan, og jeg indså allerede, da jeg var 12 år, at jeg var født med et særligt talent, siger Ernest Asante og tilføjer:

- Hvert år gik jeg på fodboldskole med mine jævnaldrende, og der var aldrig nogle, der kunne følge med mig. Jeg var altid den hurtigste, og jeg kunne løbe fra de voksne.

Ernest Asante har scoret masser af mål for FC Nordsjælland, og ghaneseren har dermed bevist, at han kan andet end at løbe stærkt. Asante er da heller ikke i tvivl om, at han havde fået en lige så flot karriere, hvis han ikke havde været lige så hurtig.

- Jeg tror, min karriere havde formet sig på samme måde. Når jeg ser de mål, jeg scorer, skyldes de fleste af dem i lige så høj grad mine evner som fodboldspiller som min hurtighed, så jeg er ikke i tvivl om, at jeg også var blevet professionel uden min fart, siger 29-årige Asante og tilføjer, at han er blevet lidt langsommere med alderen:

- Jeg var helt sikkert hurtigere, da jeg var yngre. Der skulle du virkelig have set mig løbe. Jeg var lynhurtig, men det synes jeg stadig, at jeg er.

Hver år omkring oktober bliver Ernest Asante især gjort opmærksom på, at han er kendt i hele verden på grund af farten i fødderne. På dette tidspunkt udkommer det populære spil FIFA, og Asante er hvert år en af de hurtigste i hele spillet.

- Jeg er aldrig i tvivl om, hvornår FIFA udkommer, for jeg bliver altid tagget på en masse ting på de sociale medier. Folk sender mig billeder og beskeder, og det er både fra folk, jeg kender og ikke kender. Det er sjovt, for folk tror, at jeg har en eller anden trylledrik, så de bliver hurtige. Jeg kan kun svare dem, at det er en gave fra Gud, og derfor takker jeg også altid Gud i mine bønner, siger FCN-profilen.

Han understreger, at flere af holdkammeraterne i FC Nordsjælland godt kan byde ham op til dans, når der skal løbes stærkt.

- Vi har mange hurtige spillere på holdet. Mads "Mini" Pedersen er hurtig, og det samme er Jonathan Amon. Jeg kan imidlertid ikke huske nogle modspillere, om hvem jeg har tænkt, at de kan følge med mig, men der er helt sikkert også hurtige spillere på de andre hold, lyder det fra Ernest Asante.

Er der en specifik grund til, at du spiller i nummer 12?

Nej. Vi har nogle spillere i klubben, som går meget op i rygnummeret, men jeg er ikke én af dem, selv om jeg har to favoritnumre.

Hvilke?

- 7 og 17.

Hvorfor har du ikke bedt om et af de to rygnumre?

- Så meget betyder det slet ikke for mig.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.