Rutineret Lyngby-stopper lægger støvlerne på hylden
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Rutineret Lyngby-stopper lægger støvlerne på hylden

Lyngbys forsvarsspiller, Thomas Guldborg Christensen, har valgt at indstille karrieren i en alder af 33 år.

Den rutinerede Lyngby-stopper har valgt at stoppe sit fodbold-eventyr ved udgangen af igangværende efterårssæson.

Selvom han har været plaget af en række skader løbet af det sidste år, så har han fået minutter i denne sæson, og årsagen til stoppet kan derfor virke overraskende, vedkender han sig. 

- Det har været vigtigt for mig at stoppe i tide. Jeg vil gerne huskes for noget godt. Jeg vil gerne have, at folk tænker – skulle han ikke være fortsat i nogle flere år – fremfor at de tænker, hvorfor er han ikke stoppet noget før, fortæller han og uddyber:

- Nu stopper jeg jo efter et fremragende år med slutspil, bronzemedaljer, europæiske kampe, Brøndby Stadion og Parken. Det har været nogle vilde oplevelser i Lyngby det sidste år, og det vil jeg gerne takke af med.

Thomas Guldborg Christensen forlader ikke fodboldverdenen helt. Han skal nemlig i fremtiden slå sine folder i DBU, hvor han bliver en del af staben omkring flere af ungdomslandsholdene med titlen Team Koordinator. En udfordring i det civile arbejdsliv, han ser meget frem til.

- Når muligheden kommer, skal man slå til. Den mulighed, jeg har fået i DBU, er noget, som jeg synes, er vildt spændende. Og derfor ved jeg også, at jeg tager den rigtige beslutning med karrierestoppet, men derfor er det selvfølgelig ikke let. Jeg glæder mig dog til det nye i DBU. Det bliver nogle vildt spændende udfordringer, siger Thomas Guldborg Christensen og uddyber om valget.

Det er den helt rigtige beslutning, når jeg lytter til hjernen, men hjertet bløder stadig – for jeg siger farvel til noget, som jeg har elsket så længe, jeg kan huske, men derfor er det stadig den rigtige beslutning, fortæller han.

Lyngby Boldklub bliver sidste stop for den 33-årige snart tidligere fodboldspiller, som har oplevet meget i sin lange karriere. Og han er glad for, at det bliver i Lyngby, han får lov til at lægge støvlerne på hylden.

- Jeg har haft en fantastisk tid i Lyngby. Jeg er vokset op tæt på klubben, og har altid haft et godt øje til dem, fortæller han og uddyber.

- Jeg har altid haft det godt med mine holdkammerater og elsket at være en del af et hold, så det bånd kommer jeg til at savne helt vildt, og jeg kommer heller ikke til at kunne slippe det 100 procent. Jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at tage på Lyngby Stadion i tide og utide, fortæller han.

Thomas Guldborg Christensen har i sin karriere optrådt for en lang række klubber, heriblandt AB, Vejle, HB Køge, Hammarby IF og finske Valur, inden Lyngby Boldklub blev sidste stop.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.