Video : Tipsbladet
Superliga

VM-bonus er i vente for Superliga-klubber

Hvis en Superliga-klub får en spillet udtaget til VM, kommer det til at lune i pengekassen.

Til sommer venter der en spændende VM-slutrunde, hvor Danmark for første gang siden 2010 er med, og der bliver også mere dansk relateret deltagelse i form af de Superliga-spillere, der givetvis vil blive udtaget til deres respektive landshold.

For eksempel synes det oplagt, at FC Københavns Robin Olsen og Brøndby IF’s Johan Larsson bliver udtaget til det svenske landshold, AaB’s Edison Flores hos Peru og naturligvis Frederik Rønnow, Peter Ankersen og Rasmus Falk på det danske landshold.

Alle klubber bliver kompenseret for at afgive en spiller til VM med 54.000 om dagen, og det begynder allerede 14 dage før verdensmesterskabets start.

Det kommer til at løbe op i et beløb, som er til at mærke i de danske Superliga-klubber, som ikke regner med denne indtægt, men der er også en bagside af medaljen, forklarer Brøndby IF’s sportsdirektør, Troels Bech.

- Beslutningen er ikke i vores hænder i forhold til, hvem der skal med til VM. Så det er ikke noget, vi budgetterer med. Men sker det, så er det en gevinst - dog en gevinst, som vi samtidig betaler for, da vi skal undvære vores spillere i en måned, hvilket er noget af et planlægningspuslespil i forhold til at spillerne er væk i en måned og kommer hjem fra VM og skal have ferie og den slags, siger Troels Bech til BT Sporten.

En spiller, der ryger ud af gruppespillet, vil komme til at tjene knap 1,5 millioner kroner til sin klub.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.