Chelsea og AC rejste sig mod West Bromwich

Efter to store nederlag i træk kom Chelsea tilbage på sporet, da man mandag aften sejrede med 3-0 på hjemmebane mod West Bromwich. Andreas Christensen startede på banen for de forsvarende engelske mestre. Hazard stod for to mål

Chelsea tog her til aften imod West Bromwich i Premier League, hvor man skulle forsøge at slutte en kort, men dog bekymrende dårlig stime. De seneste to kampe havde nemlig budt på nederlag til Watford og Bournemouth på henholdsvis 4-1 og 3-0. Ikke desto mindre var Chelsea favoritter til dagens kamp på Stamford Bridge, hvor dagens modstander var ligaens absolutte bundprop fra West Bromwich.

Chelsea dominerede ikke overraskende fra start, men vi skulle 17 minutter ind i kampen før den første store mulighed kom til hjemmeholdet. Davide Zappacosta befandt sig pludselig alene med West Bromwich-keeper Ben Forster, men vinklen blev for spids for den italienske forsvarsspiller.

Få minutter fik Chelsea en endnu større chance, da Olivier Giroud fik alle tiders mulighed for at score sit første mål for Chelsea. Han stod fuldstændig umarkeret få meter fra mål, men hans skud blev flot pareret af Ben Foster.

Chelsea fortsatte det høje pres, og man ventede bare på, at føringsmålet skulle komme. Det gjorde de kort efter, og Olivier Giroud tog en lille revanche for min misbrugte mulighed få minutter forinden. Efter 24 minutter modtager han en bold fra Eden Hazard, som han efter at have afskærmet en forsvarsspiller snitter tilbage til belgieren. Han afslutter første gang, og scorede sit 10. sæsonmål, mens Giroud kunne notere sig for en assist.

Giroud var virkelig i hopla i første halvleg, og prøvede sig endda af med en gang akrobatik. Andreas Christensen gik i en hovedstødsduel med en modstander, og bolden endte hos den franske angriber, der forsøgte sig med et saksespark. Han ramte ganske vist bolden, men kunne ikke få den indenfor målrammen. Derfor måtte Chelsea nøjes med at gå til pause foran med et enkelt mål.

Ti minutter inde i anden halvleg førte en dårlig aktion fra Andreas Christensen til en stor chance til West Bromwich. Danskeren kom i duel med Rondon, og taber bolden til venezuelaneren. Han styrtede mod Thibaut Courtois, som heldigvis for Chelsea og Andreas Christensen fik reddet forsøget.
På det efterfølgende hjørnespark kom Jonny Evans foran danskeren, og sendte sit hovedstød tæt over mål. Ikke gode minutter fra danskeren, der oven i købet måtte modtage lidt behandling for en hovedskade.

Heldigvis for Andreas Christensen og holdkammeraterne fik Chelsea få minutter senere udbygget føringen. Victor Moses modtog med lidt held en aflevering i West Bromwich målfelt, og alene med Ben Foster svigtede nigerianeren ikke, og sendte Chelsea på 2-0.

Med tyve minutter tilbage afgjorde Eden Hazards sagerne med sit andet mål i kampen, da han med et temposkift ind i banen satte en modstander af, og med et kort aftræk sendte bolden ind bag en chanceløs Ben Foster. West Bromwich-keeperen var på en utaknemmelig opgave i dagens kamp, og kunne ikke have gjort noget ved et eneste af Chelseas mål.

Andreas Christensen blev skiftet ud efter 73 minutter efter en kamp, hvor han med undtagelse af to dårlige minutter stod en ganske solid kamp i Chelseas forsvar. Han gik dog ikke glip af noget, da der ikke blev scoret mere i kampen.

Med sejren overhalede Chelsea lokalrivalerne fra Tottenham, og rykkede op på fjerdepladsen i Premier League med 53 point. Nederlaget ændrede ikke så meget for West Bromwich, der stadig liggert sidst i tabellen. Tværtimod kunne i i weekenden se flere af bundrivalerne som fx Swansea og Newcastle tage vigtige sejre, og dermed blev vejen til overlevelser endnu længere for the Baggies.