Sådan hænger tre Superliga-handler sammen med Neymars milliardskifte
Foto: Getty Images
Generelle

Sådan hænger tre Superliga-handler sammen med Neymars milliardskifte

Langt de fleste penge på transfermarkedet bliver i eliten, men nogle få procenter drypper ned gennem systemet og rammer blandt andre Superliga-klubber.

Det er ikke Paris Saint-Germains, FC Barcelonas, Neymars eller for den sags Neymars fars skyld, at Vladimir Rodic i dag spiller i Silkeborg IF efter at have tilbragt efterårssæsonen i Randers FC.

Men pengene i en lang kæde af handler, der ender i Rodic' skifte til Silkeborg fra Randers på deadlinedag i transfervinduet 31. januar, kan spores tilbage til det jordskælv af en transfer i august sidste år, hvor Paris Saint-Germain fordoblede transferrekorden ved at udløse Neymars frikøbsklausul på 222 millioner euro, på det tidspunkt svarende til 1,65 milliarder kroner.

I ugens udgave af podcasten En Halvleg Med Redaktionen taler Tipsbladets redaktion blandt andet om klubskifter, og her kommer chefredaktør Troels Bager Thøgersen ind på, hvordan en kæmpehandel som Neymars skifte konkret giver dønninger og skvulper over i andre handler i ugerne og månederne efter.

HØR PODCASTEN HER

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-895543665/7-poeten-gianluigi

Ituneshttps://itunes.apple.com/dk/podcast/en-halvleg-med-redaktionen/id1121950446?l=da&mt=2&i=1000402525001

- Det starter med Neymar 3. august sidste år, han bliver solgt for 1,65 milliarder kroner til Paris Saint-Germain, penge som FC Barcelona lidt ufrivilligt får.

- FC Barcelona bruger nogle af de penge tre uger senere på Ousmane Dembélé, der koster 780 millioner kroner i Dortmund på det tidspunkt, fordi Dortmund også læser nyheder og godt ved, at Barcelona har mange penge.

- Så er det Dortmund, der går ud og henter Andrej Jarmolenko i Dynamo Kijev, fordi Dortmund pludeslig er blevet rig. Så de har råd til at købe ham fri, selvom Kijev egentlig ikke har lyst. De står med tre dage tilbage i transfervinduet og synes ikke, de kan nå at hente nogen.

- Til gengæld henter Kijev i starten af januar Benjamin Verbic i FC København. På det her tidspunkt er de 1,65 milliarder kroner, vi startede med for Neymar, blevet til 30 millioner kroner, som så er sivet ned til FC København. Københavnerne køber så Robert Skov i Silkeborg, og så har Silkeborg brug for en kantspiller til at erstatte dygtige Robert Skov. Så får Silkeborg IF på sidste dag i transfervinduet en god pris på Vladimir Rodic i Randers. Vi kan spore de 1,65 milliarder kroner for Neymar ned til en promille af beløbet i en handel mellem Silkeborg og Randers. Det er en sjov øvelse at lave.

I ugens podcast taler vi om den store rivalisering mellem Chelsea og FC Barcelona (01.00), José Mourinhos rolle i rivaliseringen, og hvordan Mourinhos karriere er blevet påvirket af Barcelona-kampene (07.30). Vi runder NBA-stjernen Markelle Fultz og fodboldspillere som Jon Dahl, Fernando Torres, Cristiano Ronaldo og Simon Mignolet, der på kort tid mistede noget, de var ekstremt dygtige til på banen (17.30), Gianluigi Buffons præstationer som målmand og digter, herunder hvorfor det var en stor fejl af juryen at stemme ham ind som nummer fire i Ballon d'Or i december (36.40), og så denne uges historier i Tipsbladets fredagsudgave med Atiba Hutchinson-interview fra Istanbul, Christian Nørgaard-interview fra Brøndby, Kroatiens VM-chancer og den store analyse af januars transfermarked i Superligaen (42.20).