Erik Rasmussens Vendsyssel slog HB Køge i kamp med tre selvmål
1. division

Selvmål ser man ikke ligefrem hver dag - og søndag var der tre ud af tre mulige, da Vendsyssel vandt over HB Køge med 2-1.

Der er landskampspause over hele Europa, men de lavere rækker har stadig gang i spillet. Det gælder også i den danske 1. division, hvor der er tæt kamp om topplaceringerne i oprykningskampen.

Et af de hold, som ligger rigtig godt til er Erik Rasmussens tropper fra Vendsyssel, der i sidste sæson også været meget tæt på at tage skridtet op i Superligaen. De spillede søndag eftermiddag ude mod HB Køge på en ganske tvivlsom udgave af en fodboldbane.

Her vandt Vendsyssel med 2-1, og bemærkelsesværdigt nok, så var alle tre mål i kampen selvmål. Det første kom i slutningen af første halvleg efter hjørnespark, hvor Vendsyssel prøvede at sparke en farlig bold væk fra stregen. Men i stedet for at bolden fløj ud på tilskuerpladserne, så ramte Overby sin holdkammerat Opondo, hvorefter bolden gik i eget net til Køge-føring.

I anden halvleg var det HB Køge-spillernes tur til at sende bolden i egne netmasker. Her var det i begyndelsen af anden halvleg igen et hjørnespark, som udløste det hele.

Her sendte Vendsyssel bolden ind i hovedet på lejesvenden fra FCM, Kristian Riis, der fik headet mod mål. Dog så det ud til, at Køges Henrik Madsen kom i vejen og kunne redde. Men bolden røg den helt gale vej, og så var der udlignet.

Sejrsmålet fra Vendsyssel kom efter 56 minutters spil, da Lucas Jensen kom frem på højrekanten og forsøgte at lægge bolden indover. Her blev den rettet af af Arrocha, der kunne se bolden gå i et net.

I de to øvrige kampe i 1. division blev det til uafgjort i både kampen mellem Nykøbing og Thisted, der endte 3-3, og opgøret mellem Skive og Brabrand, der blev til 1-1.