Arsenal-ejer: Wenger har forvandlet engelsk fodbold
Foto: Getty Images
Premier League

Arsenal-ejer: Wenger har forvandlet engelsk fodbold

Arsenals ejer, Stan Kroenke, storroser Wenger, der stopper i Arsenal efter denne sæson, og mener, at han franskmanden har forvandlet Arsenal og engelsk fodbold.

Efter knap 21 år med Arsene Wenger i spidsen skal Arsenal have en ny træner til sommer.

Det har franskmanden selv meldt ud via klubbens officielle hjemmeside, og klubben må derfor sige farvel til en vaskeægte legende. Og det er hårdt. Det kan Arsenals ejer Stan Kroenke skrive under på, og han kalder det en af de sværeste dage i hans tid i klubben, mens han samtidig storroser den franske træner.

- Det er en af de sværeste dage, vi har haft i alle vores år i sport. En af hovedårsagerne til at vi blev involveret i Arsenal, var på grund af det, Arsene Wenger har givet klubben både på og uden for banen. Hans lange tid i klubben og det, at han holdt klubben på højeste niveau, kommer aldrig til at blive matchet, lyder det fra Kroenke ifølge klubbens hjemmeside.

- Arsene har enestående klasse og vi vil altid være ham taknemmelige. Alle, der elsker Arsenal og fodbold, skylder ham taknemmelighed. Tre Premier League-titler, heriblandt en ubesejret sæson, syv FA Cup-triumfer og 20 år i træk i Champions League er en exceptionel rekord. Han har også transformeret klubbens identitet og engelsk fodbold med sine visioner for, hvordan fodbold kan spilles.

Kroenke har været medejer af Arsenal siden 2007, hvorfor klubben altså ikke har haft andre trænere i hans tid i klubben. 

Wenger vil selv være med til at udpege sin efterfølger, og klubben meddeler på deres hjemmeside, at de vil finde enne så hurtigt som muligt.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.