Udvalg skal give bøder for kritik af Superliga-strukturen
Foto: Getty Images
Superliga

Udvalg skal give bøder for kritik af Superliga-strukturen

Hvis trænere eller spillere kritisere strukturen i landets bedste række, skal et kommende udvalg kunne uddele bøder på helt op til 25.000 kroner

Der har været sagt mangt og meget om den nuværende struktur i Alka Superligaen, og særligt efter spekulationerne om mulig matchfixing i forbindelse med SønderjyskE's nederlag til FC Midtjylland tidligere på sæsonen.

Det har ført til kritik af strukturen internt i klubberne fra både spillere og trænere, men det skal være slut nu. Ifølge BT vil der nu blive nedsat et udvalg, som skal håndtere sagerne, når strukturkritikken falder.

Faktisk har der allerede i et par måneder været muligt at give bøderne. Indtil videre har det skulle gøres af klubberne selv, men det har endnu ikke været aktuelt. På mødet hvor det reglerne blev vedtaget, stemte 12 ud af 14 klubber for. Kun FC København og Silkeborg stemte imod, og ifølge Silkeborgs direktør Kent Madsen skete det i et forsvar af ytringsfriheden.

- I Silkeborg står vi op for ytringsfriheden uanset hvad. Det har vi også gjort her. Men det er også sådan, at vi – når fællesskabet træffer beslutninger med et massivt flertal – bakker op om de beslutninger. Hvad enten vi er for eller imod. Sådan er det at være sammen. Men jeg vil ikke kommentere mere på det. For det kommer der ikke noget godt ud af.

BT skriver, at er der stor utilfredshed med reglerne blandt spillere og trænere i Alka Superligaen. Reglener betyder, at man kan modtage bøder på mellem 10.000 og 25.000 kroner for at udtale kritik af strukturen i ligaen.

Når der kommer et udvalg vil der ifølge BT ikke blive ændret på bøderammen, der forsat vil stå ved magt. Derfor er der ikke udsigt til, at spillere og trænere vil kunne få afløb for deres frustationer, hverken internt eller offentligt, lige foreløbig. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.